– KJAPP DEG: Adrian Grøvslien (f.v), Simen Willersrud, Filip Nordseth og Eirik Stokker Aksdal testet temperaturen i vannet. Under fotograferingen ble gjengen etter hvert veldig ivrige etter å få komme på land igjen. Foto: Sindre Veum Apneseth
– KJAPP DEG: Adrian Grøvslien (f.v), Simen Willersrud, Filip Nordseth og Eirik Stokker Aksdal testet temperaturen i vannet. Under fotograferingen ble gjengen etter hvert veldig ivrige etter å få komme på land igjen. Foto: Sindre Veum ApnesethBilde 1 av 1

En dukkert i Steinbruvann:

– Kaldere enn jeg trodde

Adrian Grøvslien, Simen Willersrud, Filip Nordseth og Eirik Stokker Aksdal har åpnet badesesongen.

Mange trakk mot stranda og sjøen i helgen. Lørdag og søndag var det glitrende sommervær og høye temperaturer. Likevel var det lite «action» i vannet da avisa stakk innom Steinbruvann og Badedammen på Grorud. Det virket som de fleste enn så lenge nøyet seg med å kose seg med finværet fra land.

Men en sprek gjeng med 17-åringer lot ikke sjansen gå fra seg.

– Kaldt

Kompisgjengen Adrian Grøvslien, Simen Willersrud, Filip Nordseth, Eirik Stokker Aksdal fra Jessheim og omegn var på badesafari i Lillomarka. Kompisgjengen hadde allerede badet tidligere på dagen, men tok gladelig et stup til uti vannet på oppfordring fra avisa.

– Nå var det kaldere enn jeg hadde trodd. Da vi badet tidligere i dag, bare en liten gåtur herfra, var det forholdsvis varmt, men nå var det kaldt, sier Filip mens tennene hakker.

– Blir det flere dukkerter i dag?

– Jeg har ikke noe imot det. Det er kaldt i vannet, men når du kommer på land blir du fort varm igjen.

Det ble ikke flere bad, men kvartetten hadde store planer om å spise kake på en markastue, kunne de fortelle.

Rømmer hjemmefra

I Oslo er det flere bademuligheter enn hjemme i Jessheim, sier guttene.

– I Jessheim har vi to sjøer: den ene kan man ikke bade i, og den andre er alltid «full». Da er det smartere dra mot Oslo, sier Filip.

– Det er ikke så ofte vi gjør det, men vi tenkte dette ville være noe nytt, og at vi kunne oppleve ny natur og finne nye bademuligheter, sier Adrian.

– Ja, hva er inntrykket av plassen?

– Det er skikkelig sommer her, og det ser fint ut. Det er en masse sol og deilig natur, det er ganske deilig, avslutter Eirik.