RELIGIØS VERVING: Byrådsleder Raymond sier han startet verveprosessen med å få stortingsrepresentant Kamzy inn i politikken da de møttes aller første gang - og det skjedde i det gamle hindutempelet på Rødtvet.
RELIGIØS VERVING: Byrådsleder Raymond sier han startet verveprosessen med å få stortingsrepresentant Kamzy inn i politikken da de møttes aller første gang - og det skjedde i det gamle hindutempelet på Rødtvet. FOTO: Rolf E. WulffBilde 1 av 3
VIL LÆRE: Kashini (14) fra Skjetten (t.v.) og Kobisha (17) fra Bærum var tilstede på åpningen av det nye tempelet. Men de er samtidig bevisste hvor viktig det er å lære seg mer om hvilken betydning hinduismen har i deres kultur.
VIL LÆRE: Kashini (14) fra Skjetten (t.v.) og Kobisha (17) fra Bærum var tilstede på åpningen av det nye tempelet. Men de er samtidig bevisste hvor viktig det er å lære seg mer om hvilken betydning hinduismen har i deres kultur. FOTO: Rolf E. WulffBilde 2 av 3
I FINSTASEN: BU-leder i Bydel Stovner, Rashid Nawaz tok på seg finstasen da han var til stede ved tempelåpningen. Den pakistanske festdrakten har han brukt kun en gang tidligere - i datterens bryllup.
I FINSTASEN: BU-leder i Bydel Stovner, Rashid Nawaz tok på seg finstasen da han var til stede ved tempelåpningen. Den pakistanske festdrakten har han brukt kun en gang tidligere - i datterens bryllup. FOTO: Rolf E. WulffBilde 3 av 3

Kamzy ble vervet til politikken i hindutempelet – da det lå på Rødtvet

Kamzy Gunaratnam kan takke det gamle hindutempelet på Rødtvet for sin politiske karriere.

– Det synes jeg du helt klart kan skrive, smiler byrådsleder Raymond Johansen.

Det var i 2005 at Kamzy var vertskap ved et arrangement på tempelet og Raymond var en av de inviterte.

– Det var faktisk den første kontakten mellom oss. Verve-prosessen startet der og da, og det er den beste vervinga jeg har gjort. Det har hun vist ganger hundre, mener byrådslederen.

De var begge to til stede under den offisielle åpningen av hinduenes nye tempel på Rommen.

Med finstasen

BU-leder Rashid Nawaz stiller i sin fineste stas for anledningen.

– Jeg er stolt og privilegert for å få feire tempelet sammen med en gruppe mennesker som er viktig for samfunnet vårt. Dermed var det på med finstasen, sier Rashid.

Han har på seg en tradisjonell pakistansk festdrakt som ble spesiallaget til hans datters bryllup.

– I dag er det andre gang jeg har den på. Store anledninger krever skikkelig bekledning, smiler han.

I FINSTASEN: BU-leder i Bydel Stovner, Rashid Nawaz tok på seg finstasen da han var til stede ved tempelåpningen. Den pakistanske festdrakten har han brukt kun en gang tidligere – i datterens bryllup. FOTO: Rolf E. Wulff

– Vi tok en viktig og riktig beslutning da vi ga klarsignal om å få bygge det nye tempelet her. Det bor veldig mange tamiler/hinduer på Rommen og ellers i Groruddalen og omland. Det er viktig å ha kort vei til sin helligdom og at det ligger på et sentralt sted. Det betyr også mye for mangfoldet som vi ønsker å ha i bydelen vår. Dette er en stor dag både for hinduene og alle oss andre, konstaterer Rashid.

Symbolenes betydning

Kobisha (17) fra Bærum og Kashini (14) fra Skjetten representerer den nye generasjonen blant hinduer i Norge, og de ville ikke gå glipp av tempelåpningen.

– Jeg bodde tidligere på Stovner. Nå som jeg har flyttet kommer tempelet hit, humrer Kashini.
Men hun er titt og ofte tilbake på gamle trakter.

– Jeg går på moral-/religionsskole i tempelet hver torsdag. Jeg synes det er viktig å lære skikkelig om hinduismen, dens bakgrunn, høytider, og de mange symbolenes betydning, sier hun.

VIL LÆRE: Kashini (14) fra Skjetten (t.v.) og Kobisha (17) fra Bærum var tilstede på åpningen av det nye tempelet. Men de er samtidig bevisste hvor viktig det er å lære seg mer om hvilken betydning hinduismen har i deres kultur. FOTO: Rolf E. Wulff

– Det har stor betydning for oss. Dette er ikke noe foreldrene våre ber oss om å gjøre. Vi vil vite så mye som mulig om vår kultur og våre røtter, slår Kobisha fast.

De er begge to imponert over det nye tempelet, og synes det var fantastisk å få være med på den historiske begivenheten på Rommen denne dagen.

Hinduistisk massevandring til tempelåpning på Rommen