IDRETT ER FELLESSKAP: Fra ventre, Shemorin Anton Amarapala (17), Mina Nguyen Tran (16), Soma Rasouli (17) og 
Lindsay Tran (15) elsker å se barna lære om nye aktiviteter og idretter. Fellesskapet de selv har fått gjennom Furuset IF ønsker de å bringe videre til de unge i nærmiljøet.
IDRETT ER FELLESSKAP: Fra ventre, Shemorin Anton Amarapala (17), Mina Nguyen Tran (16), Soma Rasouli (17) og Lindsay Tran (15) elsker å se barna lære om nye aktiviteter og idretter. Fellesskapet de selv har fått gjennom Furuset IF ønsker de å bringe videre til de unge i nærmiljøet. Bilde 1 av 6
IS-KØ: Hoppeslott, hockey og freespee lønnes med is til alle barna.
IS-KØ: Hoppeslott, hockey og freespee lønnes med is til alle barna. Bilde 2 av 6
TAKKNEMLIG: Mari Morken takker frivillige ildsjelene og familiene som er med på festivalen. 
– Velkommen til Norges kanskje mest mangfoldige sted. Her feirer vi fellesskapet og menneskene.
TAKKNEMLIG: Mari Morken takker frivillige ildsjelene og familiene som er med på festivalen. – Velkommen til Norges kanskje mest mangfoldige sted. Her feirer vi fellesskapet og menneskene. Bilde 3 av 6
KLAR FOR VALGKAMP: Raymond Johansen og Sebastian Maira Johansen er på plass utenfor Furuset senter, klar for en viktig valgkamp.
KLAR FOR VALGKAMP: Raymond Johansen og Sebastian Maira Johansen er på plass utenfor Furuset senter, klar for en viktig valgkamp. Bilde 4 av 6
IMG_3579
Bilde 5 av 6
FELLESSKAP PÅ FURUSET: Rune Gjelberg og Raymond Johansen feirer fellesskapet og lokalmiljøet på furuset. – Furusetfestivalen en en viktig møteplass.
FELLESSKAP PÅ FURUSET: Rune Gjelberg og Raymond Johansen feirer fellesskapet og lokalmiljøet på furuset. – Furusetfestivalen en en viktig møteplass. Bilde 6 av 6

Furusetfestivalen:

Fellesskap og frivillighet på Furusetfestivalen

I helgen arrangerte frivillige ildsjeler, Furuset IF og Alnaskolen årets Furusetfestival. Lørdagen var det duket for konsert og flere aktiviteter for barn. – Furusetfestivalen er en kjempeviktig møteplass i lokalmiljøet.

 

. Klokka halv syv er det duket for Forum Live, hvor ungdom kan nyte den siste helgen før skolestart med bra musikk og danseinnslag. 

 

Selv om sola ikke møtte opp, vet lokalmiljøet hvordan de skal nyte sensommeren. Mari Morken, bydelsutvalgets lederkandidat for Arbeiderpartiet, holdt en liten velkomsttale hvor hun takket de frivillige ildsjelene og familiene som har vært med å arrangere og deltok på festivalen. 

– Velkommen til Norges kanskje mest mangfoldige sted. Her feirer vi fellesskapet og menneskene som er her på Furuset og i hele Alna. Vi i bydelen er veldig takknemlig for den jobben dere gjør. Furusetfestivalen er et tilbud til og for nærmiljøet, spesielt rettet mot barn og unge. Det er takket være frivillige ildsjeler, Alnaskolen og Furuset IF, at denne dagen og arrangementet er så godt som det er her i dag. Her skal vi alle nyte en sensommerdag i august. Jeg gleder meg til å tilbringe denne dagen her med dere.

TAKKNEMLIG: Mari Morken takker de frivillige ildsjelene og familiene som er med på festivalen.
– Velkommen til Norges kanskje mest mangfoldige sted. Her feirer vi fellesskapet og menneskene.

En viktig møteplass

– Furusetfestivalen er en kjempeviktig møteplass i lokalmiljøet, mener Furuset IFs Rune Gjelberg.

Festivalen arrangeres i år for trettende gang i sin nåværende form, da vi ikke regner med pandemi-årene. 

– Favoritt-delen min med festivalen er at folk treffes på tvers av alle mulige nettverk. Det bor så mange ulike mennesker på Furuset, så det er kult å bli kjent med nye og lære om hverandres kulturer, smake på nye matretter, leke sammen, snakke sammen og høre på bra musikk i lag, forklarer Gjelberg.

FELLESSKAP PÅ FURUSET: Rune Gjelberg og Raymond Johansen feirer fellesskapet og lokalmiljøet på furuset. – Furusetfestivalen en en viktig møteplass.

Festivalen har blitt en tradisjon for lokalmiljøet. Det er ulikt hva festivalen innebærer fra år til år, men de avslutter alltid med en heidundrende konsert på kvelden. 

– Det er ulike lokale artister som skal fremføre i kveld, som blant annet Daniel Obede. Det kommer også noen relativt kjente DJ’er og noen dansegrupper. I går hadde vi også Furuset Superheltcup, med nesten 20 lag påmeldt, som holdt på helt til klokka ti. Det var to lag fra Furuset som vant i år, det var ekstra spennende, sier han.

IS-KØ: Hoppeslott, hockey og freespee lønnes med is til alle barna.

Promoterer idretten

Ungdommene fra Furuset IF var også til stede på festivalen. Shemorin Anton Amarapala (17), Mina Nguyen Tran (16), Soma Rasouli (17) og Lindsay Tran (15) har brukt tid til å snakke med og hjelpe barn som er interessert i idrett, eller ville prøve ut noen nye aktiviteter på festivalen. 

– Det er veldig gøy å se på barna som liker å prøve litt nye sporter og aktiviteter. Jeg startet selv på tennis da jeg var ganske liten, og det vil jeg at andre barn gså skal få muligheten til, sier Lindsay. 

De er alle enige om at det har vært gøy å kunne snakke om idretten de selv driver med med barna som interesserer seg for det samme. De håper å kunne få med flere barn og unge på det flotte fellesskapet i Furuset IF. 

– Idrett skaper en stor fellesskapsfølelse, som man kanskje ikke får på samme måte på andre plasser. Du blir kjent med masse nye mennesker. Jeg og Mina har kjent hverandre i 8 år på grunn av håndballen, og jeg har fått venner jeg kommer til å ha med meg resten av livet. Det er noe jeg unner alle, forklarer Soma.

IDRETT ER FELLESSKAP: Fra venstre, Shemorin Anton Amarapala (17), Mina Nguyen Tran (16), Soma Rasouli (17) og
Lindsay Tran (15) elsker å se barna lære om nye aktiviteter og idretter. Fellesskapet de selv har fått gjennom Furuset IF ønsker de å bringe videre til de unge i nærmiljøet.

I Furuset aktivitetspark var det satt opp flere hoppeslott, aktiviteter for barn, ansiktsmaling, underholdning, matboder og stands. På FUBIAK har det også vært sirkuskurs for barn. I samarbeid med festivalen var det også markedsdag utenfor Furuset senter. 

Raymond Johansen: 

– Artig å besøke festivalen, og minne folk om å bruke stemmeretten sin. 

Valgkampen er i gang, og Furuset senter har vært et midtpunkt i Bydel Alna for de lokale politikerne i dag, lørdag. Etter at byrådsleder Raymond Johansen fikk oppleve litt liv og røre på Furusetfestivalen, tok han turen bort til sentret for å snakke med velgere og politikere.

KLAR FOR VALGKAMP: Raymond Johansen og Sebastian Maira Johansen er på plass utenfor Furuset senter, klar for en viktig valgkamp.

Johansen sier til avisa at det var morsomt å besøke festivalen. Det er mye aktivitet på Furuset han er glad for å være en del av. All aktivitet blant annet Alnaskolen får til har Johansen stor respekt for. 

– Men det er også valgkamp. Så jeg er her i dag for å møte mennesker og minne dem på hvor viktig det er å stemme, og helst på Arbeiderpartiet, sier han lattermildt. 

Mari Morken oppfordret folk på Furusetfestivalen til å snakke med Johansen. Fortelle hva de mener er så flott med Furuset, og hva som kan bli bedre. Det var spesielt én sak som var viktig for lokalmiljøet. 

– Det de er bekymret for er at vi tidligere har bevilget 13,5 millioner kroner til en fotballbane nede ved skolen. Tydeligvis har ikke bymiljøetaten og utdanningsetaten greid å stokke beina, så det har stått i flere år uten at noe har skjedd. Så jeg har lovet å sjekke statusen der. Det var rimeligvis veldig mange opptatt av. Så det skal jeg hjem å gjøre i dag, forklarer Johansen. 

Han har også brukt dagen på å oppfordre alle til å bruke stemmeretten sin, og ikke ta den for gitt. 

– Jo flere som stemmer i et område, jo mer makt har de. Vi ser at valgdeltakelsen er ganske lav, blant annet i Bydel Alna. Det er noe på spill i valget, og den beste måten å slå ring rundt demokratiet på er å stemme.