KLARE FOR MARKED: Inger Mørken Kløw, Gerd Jenny Aanerud og Anne Jansson kommer alltid i riktig stemning når foreningen arrangerer sitt årlige julemarked. Foto:
KLARE FOR MARKED: Inger Mørken Kløw, Gerd Jenny Aanerud og Anne Jansson kommer alltid i riktig stemning når foreningen arrangerer sitt årlige julemarked. Foto:Bilde 1 av 2
MYE Å BY PÅ: Julemarkedet til Groruddalen revmatikerforening har mye artig å by på. Foto:
MYE Å BY PÅ: Julemarkedet til Groruddalen revmatikerforening har mye artig å by på. Foto:Bilde 2 av 2

Klare for julestemning

Som så mange ganger før har damene i Groruddalen revmatikerforening heklet, strikket og bakt fram mot årets julemarked. Allerede til helgen er tiden inne for å ta en titt på årets arbeid.

For medlemmene i revmatikerforeningen starter alltid jula på det årlige julemarkedet i Grorud samfunnshus, og førstkommende lørdag og søndag – 16. og 17. november – hentes julestemningen fram.

– Vi koser oss veldig når det er marked. Det er hyggelig å få vist fram alt man har laget, og ikke minst snakke med så mange koselige mennesker. Det jo sosialt, og vi merker selv at vi får litt julestemning, smiler, Inger Mørken Kløw.

I 1995 startet det hele med loppemarked, men det gikk fort over til å handle om jula. Siden har de arrangert julemarked i november hvert år. Og alltid i Grorud samfunnshus, hvor de også har sine temamøter.

Først og fremst samler de inn penger til foreningen, men de er alle enige om at det er noe eget med stemningen rundt markedet.

Nyheter og gjengangere

Årets nyheter er tovete engler, hjerter til å både henge opp og legge ut på bordet, matpapir, store hårstrikker og bagasjelapper.

– Matpapiret er veldig fint, samtidig som det er gjenbruk holder maten seg bedre. I år blir det også mye julekaker, for vi har nemlig hatt feles bakedag, sier Mørken Kløw.

Fast på revmatikerforeningens julemarked er «vennegaver». Her er forskjellige ting pakket fint sammen i gaveposer og esker.

– Julegrytelapper er veldig populært for tiden og noe det går mye av. Dukkeklær fortsetter vi også med. Og så er det den vanlige masseproduksjonen av sokker og votter.

MYE Å BY PÅ: Julemarkedet til Groruddalen revmatikerforening har mye artig å by på.

MYE Å BY PÅ: Julemarkedet til Groruddalen revmatikerforening har mye artig å by på.

– Jeg begynte med mønster i fjor, og det har jeg fortsatt med i år. Så man vil finne mye dyremotiv og hjertemønster på vottene og sokkene. Vi har også pannebånd til barn. Ikke minst har vi Groruddals-lua, smiler hun.

Forening med mye driv

Alt de lager er en blanding av hva de selv liker å lage og hva de føler folk vil ha.

– Det er aldri greit å vite akkurat hva det kommer til å gå mest av, for det forandrer seg fra år til år, sier Anne Jansson i foreningen.

Groruddalen revmatikerforening er en aktiv forening, og da ikke bare når det kommer til strikking og baking.

– Jeg er veldig stolt av julemarkedet. Samtidig skal det sies at denne foreningen har mange aktiviteter gående, som alt fra turgruppe til trening i basseng og sal. Koselige kafétreff og temamøter har vi og årlige turer vi drar på, sier leder Gerd Jenny Aanerud.

Før damene reiser avgårde på årets juletur, ser de fram til å møte både kjente og nye fjes i Grorud samfunnshus til helgen.