ØNSKER VELKOMMEN: Helle Cecilie Stokke håper at så mange som ønsker blir med på basketcamp de neste to ukene. Foto: Caroline Hammer
ØNSKER VELKOMMEN: Helle Cecilie Stokke håper at så mange som ønsker blir med på basketcamp de neste to ukene. Foto: Caroline HammerBilde 1 av 2
HARDTRENING: Sanyii Abdeta (t.v.) og Adam Atlas spiller sammen for Ammerud, og tar campen som en oppkjøring til sesongen. Foto: Caroline Hammer
HARDTRENING: Sanyii Abdeta (t.v.) og Adam Atlas spiller sammen for Ammerud, og tar campen som en oppkjøring til sesongen. Foto: Caroline HammerBilde 2 av 2

Fortsatt ledige plasser:

Kom én, kom alle, til basketcamp

Ammerud Basket-dronninga Helle Cecilie Stokke har tilbrakt seks uker i Apalløkka Flerbrukshall. Nå er det to uker igjen, og fortsatt plass til deltakere.

– I fjor var det mange av idrettsklubbene som valgte å ikke ha noe særlig aktivitetstilbud, samtidig som vi holdt åpent. I år er det veldig mange flere tilbud til barn og ungdom, og det er helt fantastisk, sier Stokke.

Selv om flere tilbud gjør at det blir færre deltakere på basketcampen til Ammerud Basket, er Stokke mer fornøyd med at det betyr at barn og unge, som i stor grad ikke har fått gjøre noe det siste året, endelig får være i aktivitet igjen.

– Det betyr mye at ungdommene får et aktivitetstilbud. Vi har i tillegg til campen hatt åpen hall, som for de eldste har vært åpen til klokka ti på kvelden. Da får ungdommene et trygt sted å være og en møteplass som gjør at de ikke blir gående rundt og kjede seg, påpeker Stokke.

Ulikt fokus

Fra uke til uke har det vært ulikt fokus i campen. Den siste uka i juli er det oppkjøringscamp, med tøffere treninger. Det kom som et sjokk på enkelte av deltakerne.

– Det var en del som kom på mandag og var med, og så kom de ikke tilbake dagen etter. Da hadde vi allerede skrudd ned nivået sammenlignet med det som var planen, fordi de rett og slett hadde dårlige konsentrasjon og har ikke fått trent på et år på grunn av nedstengingen, forklarer Stokke.

Adam Atlas (18), som deltar på campen, er enig i at det var en tøff uke:

– Det har vært gøy, men det er noen dager der du kommer hjem og tenker at du ikke har lyst til å dra på camp dagen etter fordi du er så sliten. Så gjør du det uansett, kommenterer han med et flir.

Fordi campen har vært rettet mot de som spiller fast, har Ammerud Basket også valgt å fokusere på de ikke-sportslige aspektene ved å yte best. Ernæring, prioritering og disiplin har vært nøkkelordene. Alle deltakerne har derfor fått fire måltider hver dag. Det begynte med frokost.

– Mange er dårlige på å spise ofte nok og få i seg den rette maten. Vi prøver å vise dem at riktig ernæring kan være godt og samtidig hjelpe dem med å få mer ut av treningen. Da blir de ikke like slitne og de blir i bedre humør, forklarer Stokke.

HARDTRENING: Sanyii Abdeta (t.v.) og Adam Atlas spiller sammen for Ammerud, og tar campen som en oppkjøring til sesongen.
 Foto: Caroline Hammer

HARDTRENING: Sanyii Abdeta (t.v.) og Adam Atlas spiller sammen for Ammerud, og tar campen som en oppkjøring til sesongen.
Foto: Caroline Hammer

Jentecamp

Det er kun to uker igjen med basketcamp, og hele sommerprogrammet rundes av med den populære jentecampen.

– Allerede i vinter fikk jeg meldinger fra jenter som lurte på når jentecampen er. Det viser hvor populært det tross alt er, påpeker Stokke.

Jentecampen er en uke der alle deltakerne er jenter. I tillegg kommer flere profesjonelle kvinnelige basketspillere til hallen for å bidra som trenere. Blant høydepunktene finner man Therese Häger og Tina Moe fra landslaget og flere av Ammeruds største stjerner.

– Vi har fortsatt plass til flere som kan være med, både på jentecampen og uka før, understreker Stokke.

2. august til 6. august er åpent for alle mellom 8-22 år, uavhengig av basketerfaring. Deltakerne deles inn i ulike grupper basert på alder og erfaring.

Vil du delta på basketcampen kan du trykke her for påmelding.