Annette Dreyer Foto:
Annette Dreyer Foto:Bilde 1 av 1

Kulturkveld i Ellingsrud kirke

Ellingsrud og Furuset menighet samler alle til kulturkveld i Ellingsrud kirke tirsdag 28. august. Sammen skal de støtte opp om kirkene i Groruddalen.

Denne kvelden er til støtte for kirkene i Groruddalen – viktige samlingspunkt for dalens befolkning. Forfatterne Edvard Hoem og Tove Nilsen, stortingsrepresentant Jan Bøhler og tidligere biskop Erling Pettersen har tatt initiativ til kulturkvelden.

De tar alle turen til Ellingsrud denne tirsdag. Den nye biskopen i Oslo, Kari Veiteberg kommer også.

– Edvard Hoem og Tove Nilsen er begge bestselgere og skal lese fra sine bøker. Det er et gratis arrangement hvor vi samles for å vise vår støtte, sier kapellan Annette Dreyer i Ellingsrud og Furuset menighet.

Slik Dreyer ser det trenger kirkene støtte nå.

– Mister vi kirkene, mister vi alt arbeidet som gjøres. Alt vi gjør er i dialog med lokalsamfunnet, og det er noe vi må ta vare på.

Annette Dreyer

Annette Dreyer

– Kirkene står for mye sosialt, og ikke minst mye kultur. Det som er så fint her i Groruddalen er at kirkene har et godt forhold til andre religioner. Når lokalsamfunnet rammes av en tragedie, samles alle i kirka – uansett religion, sier hun.

Arrangementet starter klokka 18.00 og varer til klokka 20.00. Det oppfordres til å ta kollektivtransport, da parkeringsmulighetene er dårlige.