SMEKTENDE TONER: Guro Høimyr (med Fredrik Villow på trommer i bakgrunnen) og de andre i Jazz Society Quintet, gledet oss sist gang de gjestet Vardeheim. De vil garantert imponere igjen når de entrer scenen på Vardeheim i kveld. Foto:
SMEKTENDE TONER: Guro Høimyr (med Fredrik Villow på trommer i bakgrunnen) og de andre i Jazz Society Quintet, gledet oss sist gang de gjestet Vardeheim. De vil garantert imponere igjen når de entrer scenen på Vardeheim i kveld. Foto:Bilde 1 av 1

Kvintetten – som er en sekstett – returnerer til Vardeheim fredag

Fredag blir det jazz på Vardeheim igjen – da ønskes populære Jazz Society Quintet tilbake.

Kvintetten består som navnet tilsier av fem musikere. Men nok en gang tar de med seg vokalisten Guro Høimyr. Dermed en sekstett.

En pause


Men da de gjestet Vardeheim i oktober i fjor bød det på litt problemer at de var seks personer. Da var det koronarestriksjoner som tilsa at det kun var lov med fem personer på scenen av gangen. Den problematikken ble løst ved at da vokalist Guro kom på scenen, tok en av musikerne en pause.

Men fredag 19. november kan Odd Rogne på flygelhorn, Johan Bergli på altsaks, Fredrik Villow på trommer, Bjørn Svendsen på kontrabass og Jon Sverre Berg piano holde seg på scenen hele tiden når Guro skal fremføre sine sanger.

Jazz Society Quintet kombinerer streng musikalsk regi med en combogruppes løssluppenhet. Og publikum har mye godt i vente. Akers Avis Groruddalen var til stede i fjor da de var på Vardeheim og storkoste seg like mye som det jazzglade publikum.

Hva musikerne og Guro vil glede oss med denne gangen vites ikke. Men sist gang ble det suverene fremførelser av blant annet «Fly me to the moon», «You can´t take that away from me», «Days of wine and roses». «Bye, bye blackbird», «Body and soul», «Sunny side of the street» og «Misty». Det var til og med en jazzversjon av «De nære ting».