PÅ LOPPEMOTTAKET: korpspappa André (t.v.), saksofonist Miriam, korpspappa Jon, korpsmamma Tone Marie og styreleder Bell. Foto:
PÅ LOPPEMOTTAKET: korpspappa André (t.v.), saksofonist Miriam, korpspappa Jon, korpsmamma Tone Marie og styreleder Bell. Foto:Bilde 1 av 1

Loppene strømmer inn på Rødtvet 

Til helgen er det klart for Rødtvet skoles musikkorps' loppemarked. De siste dagene har representanter fra korpset jobbet på spreng for å ta imot alle loppene som har kommet inn.

– Endelig blir det loppemarked igjen. Nå gleder vi oss til å se store og små jakte etter skjulte skatter. Her er det mye spennende å finne, og vi er takknemlige for gavmildheten til nærmiljøet, sier Bell Batta Torheim, styreleder i Rødtvet skoles musikkorps.

Loppemarkedet går av stabelen lørdag 23. og søndag 24. april på Rødtvet skole. Etter to år med «loppetørke» kan ikke gjengen i Rødtvet skoles musikkorps vente med å ønske kjente og ukjente velkommen til et mildt sagt etterlengtet loppemarked.

– Dette er dugnad på høyt nivå. Her stiller nærmiljøet med lopper, og foreldregruppa står på for barnas musikkutdannelse. Frivillighet på sitt beste, smiler Batta Torheim.

Til tross for pandemien har korpset fått til god rekruttering. Det er nå rundt 30 musikanter som får undervisning av profesjonelle instruktører.

– Og loppemarkedet er jo vår viktigste inntektskilde, sier styrelederen.

Lokale lotterigevinster

Vårens loppemarked går ikke av stabelen uten noen nyheter. I år har de nemlig lotteri. Her er premielista lang, og det er mye lokalt å finne blant gevinstene som loddes ut.

– Vi har blant annet gavekort på Krutthuset kafé ved Steinbruvann, familiebillett på Linderud gård, 3-liter med juice fra Linderud gårds eplehage, gavekort på kr. 300,- på Kafé Steinbra, gavekort på Lucky Bowl på Veitvet og gavekort fra Hageland Nordtvet.

– Ikke minst kan man vinne et keramikkfat som vi har fått fra arbeidsdrifta på Bredtveit kvinnefengsel. Den positive responsen fra lokalt næringsliv og aktører er veldig morsom og motiverende, sier styrelederen i Rødtvet skoles musikkorps.

Rødtvet skole

Rødtvet skole