Gudbrand Bakke gleder seg stort over forholdene som er i Lillomarka nå. – Jeg kan ikke huske en bedre forvinter, sier han.
Gudbrand Bakke gleder seg stort over forholdene som er i Lillomarka nå. – Jeg kan ikke huske en bedre forvinter, sier han. FOTO: AAG / Øyvind Mobakken

Løypene er kjørt opp og marka er klar. – Kan ikke huske at vi har hatt en så fin forvinter noen gang

Vi treffer en entusiastisk Gudbrand Bakke på telefon midt i snøeventyret. Han er en av dem som har satt dype spor blant annet gjennom oppbyggingen av Lillomarka Arena.

Utenfor husveggen ligger snøen dyp, og så langt øyet kan se befinner vi oss nå i et herlig snøeldorado. Gudbrand Bakke kan ikke ha det bedre, det føler vi oss ganske sikre på.

– Vi har aldri produsert så mye snø så tidlig i Lillomarka Arena som vi har gjort i år, forteller han entusiastisk.

Forholdene er på topp, og løypene har vært klare i en uke allerede. Det er bare å spenne på seg skiene og komme seg ut. Enten i arenaen eller videre innover i Lillomarka.

Han berømmer hele gjengen som har stått på lenge for å produsere snø i arenaen, en stor dugnadsgjeng som har fordelt jobbene og vaktene mellom seg, døgnkontinuerlig.

– Alle dagene har vært fordelt, også nettene. Det er viktig at snøkanonene blir passet på, og dette har gått veldig greit. Vi er heldige som har så mange ildsjeler med oss i prosjektet rundt Lillomarka Arena, og kommunen er også med med viktig bidrag.

Snøkanonene i Lillomarka Arena har jobbet en stund, og nå i begynnelsen av desember er alt klart for skiglade folk fra både nærmiljøet og byen for øvrig. FOTO: Atle Rømo

Arenaen er kommunal og åpen for alle, det kommer folk fra hele byen. Veldig mange har begynt å bruke arenaen allerede, og Gudbrand Bakke oppfordrer små og store til å ta turen.

– Det er helt fantastiske forhold, bruk muligheten!

– Vi er veldig heldige med værforholdene nå. Neste uke skal det bli kaldere, og det betyr fantastiske skiforhold videre.

Dette blir en god jul for alle skientusiaster, ja man trenger ikke være det engang – bare gleden ved å ha ordentlig vinter rundt seg er herlig. Det er akebakker, skiløyper, skøyteløyper og hopp og sprett rundt oss overalt.

– Også innover i marka er det laget fine skispor nå, det er Stian Pedersen som har ansvaret for kjøringa både i Lillomarka Arena og innover innover i Lillomarka. Han er veldig flink, skryter Gudbrand Bakke.

Så er oppfordringen klar: Spenn på deg skiene og kom deg ut i den herlige Groruddals-vinteren!