Lutvann og Trosterud skolekorps
FOTO: Mathias Magnus

Lutvann og Trosterud skolekorps holdt ny konsert. – Målet er plass i 17. mai-toget neste år

I likhet med sommerværet utenfor, skinte det også korpsets forestilling på Lutvann skole. Det var  spennende å se et så ungt orkester, både unge musikere og en så ung organisasjon, vokse så fort på musikkfronten.

Det er nemlig ikke en enkel oppgave å lære seg et brass-instrument, noe leder i korpset, Arne Storøy, var flink til å spesifisere i sin åpningstale. På onsdagens konsert fikk både de nye, så vel som veteranene, vise fram det de har lært den siste tiden.

I utgangspunktet er egentlig Lutvann og Trosterud kolekorps nesten fem år gammelt, men grunnet konsekvenser av pandemien i 2020 og 2021 ble oppstarten, under ledelse av ildsjelen Arne Storøy, vanskelig.

Men det siste året har vi i Akers Avis Groruddalen vært heldige å få med oss hele tre konserter som et testament på den imponerende raske utviklingen hos de unge musikerne.

Søker nye medlemmer

Det er med andre ord ikke for sent å bli med på laget i det som tilsynelatende er et av Groruddalens triveligste korps. Er du interesse i å lære deg å spille trompet? Eller kanskje trombone? Lutvann og Trosterud skolekorps inviterer unge musikere i området til å melde seg på. Det vil bli flere instrumenter å velge mellom framover, men da trengs det også enda flere ildsjeler på laget!

Satser på togplass

For det er nemlig to ting korps trenger mer enn noe annet: Det første er selvfølgelig fanen, som er selve symbolet på korpset, som bærer orkesterets logo, navn og grunnleggelsesår. Det er noe Storøy og resten av styret i Lutvann og Trosterud skolekorps jobber med, og det er også mulig å donere penger til dette via korpsets hjemmeside.

Det andre, som også er like viktig for alle korps, er selvsagt en plass i barnetoget på 17. mai. Avslutningsvis på onsdagens konsert fortalte Storøy at togplass på 17. mai neste år er et overkommelig og viktig mål.