Elever arbeider ofte gjennom samarbeid. Foto:
Elever arbeider ofte gjennom samarbeid. Foto:Bilde 1 av 1

Kuben studiespesialisering:

Mangfold og muligheter – for fremtiden!

Kuben er en skole som tar fremtidens utfordringer på alvor. Drømmer du om å bli teknolog, ingeniør, klimaforsker eller demokratiutvikler? Vil du lære om innovasjon og forskning? Da er studiespesialisering (ST) på Kuben et spennende valg.

Kuben ST har et sterkt teknologimiljø med lærere som er eksperter på sine fagområder. På skolen kan du velge flere nyttige realfagskombinasjoner og samtidig få jobbe praktisk med f.eks. 3D-print, koding, programmering og lodding i Kubens nye, flotte makerspace – Skaperverksted.

For deg som vil jobbe med bærekraft utvikler Kuben stadig nye prosjekter i samarbeid med arbeidsliv og høyere utdanning rettet mot klima og miljø. Elevene blir utfordret på hvordan de kan endre vaner og få en mer bærekraftig livsstil. De forsker på effekten av de ulike tiltakene og analyserer resultatene. Utforskning av denne problemstillingen gjorde at elever på Kuben ST nå arrangerer egen klesbyttedag!

«På Kuben kan du være som du er», sier elevene. «Det er plass til alle».

På skaperlunsj er Andreas Eggesvik og de andre lærerne med for veiledning.

På skaperlunsj er Andreas Eggesvik og de andre lærerne med for veiledning.

Kuben videregående skole er som et lite Oslo i miniatyr. Her finner du elever fra hele byen vår som har valgt utdanning blant Kubens mange ulike utdanningsprogram. «Mangfold» er derfor det ordet som oftest trekkes fram av elever og ansatte på Kuben når de skal beskrive skolen sin.

Dette sier elevene om Kuben:

• lett å finne nye venner
• mangfoldet ved skolen er spennende
• mange unike og spennende tilbud
• fin skole som vi er stolte av
• vi føler oss trygge – lærere og miljøarbeidere bryr seg om oss

Kuben videregående skole

Kuben

Kabelgata 10-12
0606 Oslo

https://kuben.vgs.no/

På Kuben ST er elevmangfoldet en styrke som har bidratt til en profil der søkelys på læringsmiljø, innenforskap og demokrati i hverdagen er viktig. Benjaminprisen henger i skolens foaje som et flott symbol på dette. Skolen har utviklet gode system for å bringe elevenes stemme inn i planlegging av undervisning og skolehverdag. De har utviklet et eget demokratiprosjekt sammen med skoler i Gøteborg og København.

Faglærerne Tobias Håkansson og Esben Harbitz.

Faglærerne Tobias Håkansson og Esben Harbitz.

Elevene er engasjert i en egen aktivitetsgruppe som sørge for at elevene får tilbud om å delta i en rekke varierte aktiviteter. De ansatte ved Kuben ST arbeider hver dag for at elevene skal få kompetanser som gjør de i stand til å bidra i sitt nærmiljø, på arbeidsplassen og i storsamfunnet. Med en utdanning fra Kuben ST står elevene godt rustet til å ta fatt på studier ved universitet og høgskoler, men også til fremtidens store og viktige samfunnsoppgaver.

Kuben, Kabelgata 10-12, 0606 Oslo

Kuben, Kabelgata 10-12, 0606 Oslo

3D-skriving på skaperverkstedet.

3D-skriving på skaperverkstedet.

Trykk og design på skaperverkstedet.

Trykk og design på skaperverkstedet.