INNHOLDSRIKT: Det blir glamour, glitter, dans og skikkelig show når denne gjengen går på scenen i helgen (FOTO: Cato Ingebrigtsen). Foto:
INNHOLDSRIKT: Det blir glamour, glitter, dans og skikkelig show når denne gjengen går på scenen i helgen (FOTO: Cato Ingebrigtsen). Foto:Bilde 1 av 1

Fra Paris til Oslo:

Martine Brænna i nytt glamorøst show

I helgen er det duket for glamor, glitter og jazz-dans når «Show de Vida», med Grorud-jenta Martine Brænna i spissen, har premiere på Edderkoppen Scene.

Det er kompaniet Show de Vida som står bak danseshowet med samme navn. I helgen settes det opp tre forestillinger på Edderkoppen scene, og Akers Avis Groruddalen har selvfølgelig snakket med Martine Brænna (22), som både skal opptre og har koreografert deler av showet.

Grorud-jenta som er bosatt i Paris er både nervøs og spent, men aller mest gleder hun seg til å vise fram danseshowet, som hun selv mener, Norge ikke hat sett maken til.

– Kan du utdype det?

– Norge har mange dansere og et aktivt dansemiljø, men det er veldig mye samtidsdans og moderne dans. Jazzdans blir det mindre av, men i «Show de Vida» blir det mye glitter og glamour, og mer enn hva som er vanlig her til lands. Det får man ikke sett over alt, og jeg tror dette blir overraskende bra, og populært blant publikum.

I tillegg til jazz finner man også latino-sanger og Beyonce-låter i musikk-koreografien til danseshowet. Danserne er både norske og utenlandske, og ikledd flotte kostymer blir det mye energi, sang og akrobatikk sydd sammen til et brennhett danseshow.

– Noe for alle

Brænna er bosatt i Paris og har brukt sin ene fridag på å pendle til Oslo for å drive med forberedelser til danseshowet. Med skreddersydde dansenumre og nøye utvalgt musikk har det gått flere måneder i forberedelsene til showet.

Dette er laget for å være gøy for alle. Vi reiser rundt på oppdrag i Europa og opptrer på både fester og events, dette er virkelig noe for alle og enhver. Man trenger ikke å være dommer i «Skal vi danse» for å hverken like showet eller se at dansingen er bra, smiler Brænna.

22-åringen er ansatt ved kabaretscenen Moulin Rouge i Paris, kjent for blant annet fargerike show og Cancan-dansere, og allerede før hun kunne gå drømte den ambisiøse jenta om å bli danser. Siden lysluggen så dagens lys for første gang i 1996 har det blitt utallige show og opptredener på scener i både inn- og utland.

Nye erfaringer

Nytt ved danseshowet «Show de Vida» er at Brænna har fått prøve seg som koreograf. Det er ikke første gang hun gjør det, men det er første gang hun koreograferer et betalt profesjonelt danseshow.

– Det syns jeg var kjempegøy og det er en veldig god erfaring å ha med seg videre. Man opplever nye ting når man står på «den siden» av et show. Det er ikke alltid like lett, og det har vært utfordrende til tider. Jeg håper jeg får koreografert enda mer i fremtiden.

På Edderkoppen Scene sine hjemmesider finner man både billetter, informasjon om showet og til og med en promo-video av helgens festligheter.