FRA LILLOSETER TIL LEGEVAKTA: Anders Røberg-Larsen var uheldig og skadet hamstringen på skitur i Lillomarka. Skiene ble med på hele turen fra Lillomarka til Storgata til Ahus i Viken. I dag skal BU-lederen gjennom MR-undersøkelse. Foto:
FRA LILLOSETER TIL LEGEVAKTA: Anders Røberg-Larsen var uheldig og skadet hamstringen på skitur i Lillomarka. Skiene ble med på hele turen fra Lillomarka til Storgata til Ahus i Viken. I dag skal BU-lederen gjennom MR-undersøkelse. Foto:Bilde 1 av 3
DRAMA I LILLOMARKA: Her er BU-lederen akkurat båret inn i ambulansen til venstre, den med blålysene på. Røberg-Larsens kamerat, Rune Tokle (tidligere partisekretær i Oslo Arbeiderparti) står i forgrunnen. Foto:
DRAMA I LILLOMARKA: Her er BU-lederen akkurat båret inn i ambulansen til venstre, den med blålysene på. Røberg-Larsens kamerat, Rune Tokle (tidligere partisekretær i Oslo Arbeiderparti) står i forgrunnen. Foto:Bilde 2 av 3
FRA LILLOSETER TIL LEGEVAKTA: Anders Røberg-Larsen var uheldig og skadet hamstringen på skitur i Lillomarka. Skiene ble med på hele turen fra Lillomarka til Storgata til Ahus i Viken. I dag skal BU-lederen gjennom MR-undersøkelse. Foto:
FRA LILLOSETER TIL LEGEVAKTA: Anders Røberg-Larsen var uheldig og skadet hamstringen på skitur i Lillomarka. Skiene ble med på hele turen fra Lillomarka til Storgata til Ahus i Viken. I dag skal BU-lederen gjennom MR-undersøkelse. Foto:Bilde 3 av 3

Dramatisk skitur for BU-lederen:

Måtte hentes med ambulanse i marka

Det som skulle være en hyggelig skitur med kompiser i Lillomarka endte med sykehusinnleggelse for Groruds bydelsutvalgsleder Anders Røberg-Larsen (Ap).

– Nå føler jeg meg bedre, nå venter jeg på MR-time på fredag (i dag, journ. anm). Det er tre sener i hamstringen og hvis alle er revet av må jeg kanskje opereres, det håper jeg at jeg ikke trenger, sier Anders Røberg-Larsen.

Det var i helgen for to uker siden at Røberg-Larsen skadet hamstringen på skitur med kompiser. Etter å ha tatt en pust i bakken i solveggen på Lilloseter Sportsstue skulle Røberg-Larsen og resten av følget fortsette ferden.

Det var imidlertid flere som var ute på tur denne lørdagen, og Røberg-Larsen måtte ploge i nedoverbakkene for å styre unna turgåerne som gikk motsatt retning. Da røsket det i låret og Røberg-Larsen falt i bakken. Smertene var så store at han ikke greide å reise seg. En ambulanse som var i området for å behandle en annen uheldig skigåer fikk tilkalt en ambulanse til Røberg-Larsen.

– Det som var en hyggelig skitur endte opp med mye smerte og slitsomhet, sier Røberg-Larsen lattermildt over telefon.

Feber og hevelse

Røberg-Larsen ble sendt til legevakta. Der fikk han smertestillende, og det ble tidlig konstatert at det var snakk om en skade i hamstringen. Han ble sendt videre til Ahus der han egentlig skulle gjennom en MR-undersøkelse, men på Ahus hadde de ikke tid til det der og da. Røberg-Larsen ble på Ahus over natten før han ble sendt hjem.

Det hører med til historien at skiene var med hele veien; fra ambulanseturen fra Lilloseter til legevakta i Storgata og videre til Ahus.

Søndag ble Røberg-Larsen sendt hjem fra sykehuset med både ski og smertestillende. Han følte seg bedre og kunne smått bevege på beinet igjen, men det viste seg at skituren hadde satt tydelige spor i BU-lederen. Tirsdag, tre dager etter skituren, ble han på nytt dårlig. Denne gangen hovnet låret opp, han fikk feber og ble svimmel. Røberg-Larsen ringte til Mobashar Banaras (SV), mannen han overtok ledervervet etter i Groruds bydelsutvalg. Banaras er lege, men det var ikke nok med medisinsk rådgivning over telefon, og Røberg-Larsen måtte nok en gang hentes med ambulanse.

DRAMA I LILLOMARKA: Her er BU-lederen akkurat båret inn i ambulansen til venstre, den med blålysene på. Røberg-Larsens kamerat, Rune Tokle (tidligere partisekretær i Oslo Arbeiderparti) står i forgrunnen.

DRAMA I LILLOMARKA: Her er BU-lederen akkurat båret inn i ambulansen til venstre, den med blålysene på. Røberg-Larsens kamerat, Rune Tokle (tidligere partisekretær i Oslo Arbeiderparti) står i forgrunnen.

Det ble en ny tur til legevakta med et nytt etterfølgende opphold på Ahus, denne gangen uten ski, hvor han ble liggende til lørdag. I dag skal han gjennom MR-undersøkelse.

Jobber på ryggen

– Hvordan påvirker dette arbeidshverdagen?

– Jeg har hjemmekontor, men nå jobber jeg halvveis liggende, og siden det meste av jobb skjer digitalt fungerer det, humrer Røberg-Larsen.

Pila peker oppover for BU-lederen, men han må bruke krykker når han skal gå. Likevel tar han seg til butikken på egen hånd, og han har til og med tatt imot byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV) som var på Grorud-besøk for å se på bydelens arbeid med barnehage-rekruttering. Men det ser mørkt ut for resten av skisesongen.

– Jeg er usikker på om det blir flere turer, legen mente det er usannsynlig, sier Røberg-Larsen og legger til at behandlingen han har fått på både legevakta og Ahus har vært strålende.

Røberg-Larsen retter også en stor takk til de forbipasserende som kom ham til unnsetning i skisporet. Han ble tilbudt både varme klær, noe å ligge på og Kvikk Lunsj.

– Når det først skulle gå som det gjorde, er jeg glad for at det skjedde i Lillomarka med alle de hyggelige og hjelpsomme folka, avslutter han.