LOPPIS-KLARE: Dorid Helfjord og Kari Markhus ser fram mot helgen. Da rigger de seg til på Tveten gård sammen med resten av gjengen i Lions Club Oslo/Maud. Foto: Martine Myhre
LOPPIS-KLARE: Dorid Helfjord og Kari Markhus ser fram mot helgen. Da rigger de seg til på Tveten gård sammen med resten av gjengen i Lions Club Oslo/Maud. Foto: Martine MyhreBilde 1 av 1

Maud Lions inntar Tveten gård… med porselen, nisser og sportsutstyr

Lions Club Oslo/Maud har fylt opp lageret med alt fra finere lopper til klær, bøker, leker og små-møbler. Til helgen er det nemlig klart for klubbens store loppemarked.

– I april neste år blir klubben 25 år, og loppemarked har vi hatt hele veien – med unntak av noen få år. Det er en fin inntektskilde for oss, samtidig som det er sosialt. Hele klubben er med, og vi blir kjent med nærmiljøet. Mange av de samme folkene kommer år etter år, smiler Kari Markhus.

Sammen med Dorid Helfjord har hun vært en del av Lions Club Oslo/Maud i mange år. Førstkommende lørdag og søndag, 15. og 16. oktober, har damene kantine-ansvar under det årlige loppemarkedet.

– Her blir det kaker, vafler og kaffe. I år har vi også pølser, smiler Helfjord.

Som i fjor arrangeres loppemarkedet på Tveten gård.

Loppis på gården

– Klubben hører litt til i Bydel Grorud og litt til i Bydel Bjerke. Med medlemmer fra hele byen har vi tidligere hatt markedet på Tveita skole, men i fjor startet vi å ha møtene våre på Tveten gård. Da fant vi ut at vi også kan ha loppemarkedet her, sier Markhus.

LOPPIS-KLARE: Dorid Helfjord og Kari Markhus ser fram mot helgen. Da rigger de seg til på Tveten gård sammen med resten av gjengen i Lions Club Oslo/Maud.
 Foto: Martine Myhre

LOPPIS-KLARE: Dorid Helfjord og Kari Markhus ser fram mot helgen. Da rigger de seg til på Tveten gård sammen med resten av gjengen i Lions Club Oslo/Maud.
Foto: Martine Myhre

Det har kommet inn en god del lopper. På fredag skal alt settes ut og klubben vil skaffe seg en bedre oversikt over hva de har, men de har allerede tatt en liten titt.

– Det er mange bilder og malerier. Sportsutstyr, leker og ting og tang er det alltid mye av. Gardiner og duker blir det også å finne. Her er det som alltid en stor mulighet til å finne mye fint.

– Juleting blir det også mye av, så det kan være en fin anledning til å starte julehandelen allerede nå, sier hun.

God atmosfære

Markedet kan også by på lotteri, med trekning søndag.

– Der er det en del hjemmestrikket som skal loddes ut. Meny gir fruktkurver, og Bogerud tekstil på Tveita er med å sponse lotteriet. Det er massevis av fine gevinster i år, sier Dorid Helfjord.

Damene vil trekke fram den gode stemningen som noe av det fine med å arrangere loppemarked.

– Folk går rundt og skravler, og ser på utvalget og pruter. Uansett hvor billig det er skal folk prute. Det som er litt moro med marked er jo at man kan prute, men vi som arrangerer håper selvfølgelig på å få inn mest mulig penger, sier hun.

Støtter lokalt

Klubben får mye hjelp av Veitvet sportsklubb, hvor de også har lagringsplass til alle loppene. Et samarbeid de setter høyt. Likevel er det ikke bare samarbeidspartnerne som skal ha ros. Maud-damene har også noen fine ord om seg selv på lur.

– Vi har fått skryt for at vi har mange fine ting på loppemarkedene våre. Og at at vi har det ryddig. Vi har folk som går rundt og rydder, sier Markhus.

Alle pengene som kommer inn skal rett ut igjen, og da både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

– Til lokale prosjekter man ønsker og trenger støtte til, kan man sende oss en søknad. Vi støtter blant annet Rødtvethjemmets årlige tur til Frognerseteren, sier Helfjord.