ØNSKER VELKOMMEN: Ole Edvard Antonsen, Stine Hole Ulla og Didrik Solli Tangen ser fram til å spre julestemning i Grorud kirke onsdag 20. desember. Foto:
ØNSKER VELKOMMEN: Ole Edvard Antonsen, Stine Hole Ulla og Didrik Solli Tangen ser fram til å spre julestemning i Grorud kirke onsdag 20. desember. Foto:Bilde 1 av 1

Desember-stemning i Grorud kirke:

Musikalsk start på juletiden

Også i år kommer Ole Edvard Antonsen & co tilbake til Grorud kirke for å spre julestemning.

I ni har Antonsen reist rundt i hele landet med julekonserten «Desemberstemninger». I fjor kom han tilbake til Grorud kirke med Didrik Solli Tangen og nykommer Stine Hole Ulla. I år er det ingen nykommere når trioen inntar Grorud kirke.

Det hele begynte med en juleplate for en tid tilbake, men Norges beste trompetist nøyde seg ikke bare med én. En juleplate med klassisk orkestermusikk førte til enda en plate med band og gjester, og dette ga selvfølgelig mersmak. Han fulgte opp med turné.

– Jeg er litt som Ole Brumm, «ja, takk begge deler». Så jeg tok med meg et band, sier Antonsen.

– Nå har vi blitt en fin trio som utfyller hverandre bra.

Nærmer seg Grorud

Fram mot jul reiser de gjennom hele Norge, og reisen er allerede godt i gang. Startskuddet gikk helt nord i Bø i Vesterålen og avsluttes på Østerås. Onsdag 20. desember inntar de Grorud kirke.

– Jeg merker julestemningen komme smygende når vi kommer til nord. Det er forskjellig stemning i hver kirke vi besøker, men det er noe med denne tiden. Vi begynner med julematen og det er julebord. Alt dette gjør noe med stemningen, sier Antonsen.

Hvilken rute de tar avhenger av kirkenes tilgjengelighet.

Når vi kommer til Grorud kirke er vi ordentlig innøvd. Denne kirka har et raust og flott rom med fin klang, smiler han.

Den beste sjangeren

Didrik Solli Tangen er med for sjette året, mens Stine Hole Ulla er med på turnéen for andre gang.

– Det betyr mye å være med på dette. Jeg var veldig spent og nervøs i fjor. Det er jo heftig. Vi skal prestere hver dag, sier Hole Ulla.

Jeg elsker julesanger og er veldig julete av meg. Julesanger er min favorittsjanger, hvis man kan kalle det en sjanger, sier hun.

Etter å ha smakt litt på den, kommer trioen fram til at det finnes egen julemusikk innenfor alle sjangre.

– Dette er en tid hvor alle sjangre kommer sammen. «Desemberstemninger» åpner opp for sanger som ikke direkte har noe med jul å gjøre, men vi kan ha sanger som vi føler gir den stemningen vi er ute etter, sier Solli Tangen.

– Det tror jeg folk setter pris på.

Vil skape en tradisjon

– Det skal være variert og et repertoar du kan dra litt på smilebåndet av og grine litt av. Rett og slett noe for alle. Vi ønsker å lage en konsert som gir alle stemninger og følelser, legger Antonsen til.

Turneen har blitt en tradisjon, og de gleder seg til å komme tilbake til mange av stedene og folkene.

Vi håper vi kan være bidragsytere til å skape en tradisjon blant folk. Dette tar vi på alvor selv om vi koser oss.

– Vi gir en fullverdig konsertopplevelse, og tankegangen er at vi alltid har den beste konserten foran oss, smiler Antonsen.

Han er både stolt og glad over å ha med Solli Tangen.

– Bredden han viser gjennom flere sjangre og hvordan han leverte i høst i Stjernekamp er imponerende. Han gjorde en kjempeinnsats, og det var morsomt å følge ham der, avslutter trompetisten.