KLARE FOR GÅRDSFEST: På søndag fylles gårdstunet på Årvoll gård med boder, aktiviteter og masse folk! Foto: Martine Myhre
KLARE FOR GÅRDSFEST: På søndag fylles gårdstunet på Årvoll gård med boder, aktiviteter og masse folk! Foto: Martine MyhreBilde 1 av 2
KLARE FOR GÅRDSFEST: På søndag fylles gårdstunet på Årvoll gård med boder, aktiviteter og masse folk! Foto: Martine Myhre
KLARE FOR GÅRDSFEST: På søndag fylles gårdstunet på Årvoll gård med boder, aktiviteter og masse folk! Foto: Martine MyhreBilde 2 av 2

Nå blir det sommerstemning på gården igjen

Førstkommende søndag braker det løs på Årvoll. Da er det klart for «Sommer på Årvoll gård» for første gang på tre år.

– Vi gleder oss veldig til å ønske store og små velkommen til gården denne dagen. Det begynner å bli en stund siden. De frivillige ser fram til å arrangere, og brukskunstnerne har mye spennende å vise fram, sier utleiesjef på Årvoll gård, Bethina Christensen.

Arrangementet «Sommer på Årvoll gård» har blitt arrangert i en årrekke. Her er det frivilligheten som står i fokus.

– Dette er frivillighetens arrangement. Alle som har tilhold på gården er med og bidrar. Konseptet har vært relativt likt hele veien, hvor det er underholdning, matboder og andre salgsboder som fyller tunet, sier Arild Sørum, gårdsbestyrer på Årvoll gård.

Søndag 12. juni vil tunet fylles med boder og en god dose underholdning.

– Det blir litt for de yngste, som barneteater og hesteridning. Ikke minst kan man gå rundt og titte på alle dyrene som er på gården. Det blir også underholdning for alle, sier Sørum.

Opplev Groruddalen i sommer – Årvoll gård (KOPI)
Mellom gårdsbygningene på Årvoll gård finner du blant annet parsellhage, hester, høns, rasteplasser og alleer – for å nevne noe. Her kan du spasere rundt, nyte matpakka i sola, ta med barna for å hilse på dyrene og senke skuldrene en stund. Håkon Gøthesen forteller om gårdens historie og hvilke tilbud man finner der i dag, blant annet en kafé. Velkommen til gårds!

Sommerens høydepunkt

I løpet av alle årene det har blitt arrangert «Sommer på Årvoll gård» har det nok vært en tryllekunstner til stede, men skal vi tro Sørums hukommelse begynner det å bli en god stund siden.

– I år blir det i hvert fall tryllekunstner. For nå kommer gårdens store «Davido» for å ha show, sier han.

Det har vært stille på arrangements-fronten under pandemien, både på gården og ellers. Derfor ser frivillige og ansatte på Årvoll gård ekstra fram til helgens begivenheter.

– Dette arrangementet har alltid vært et av høydepunktene, og derfor gleder vi også stort nå som det er noen år siden sist. Ikke minst har vi sett at folk strømmer til på andre arrangementer vi har hatt den siste tiden.

KLARE FOR GÅRDSFEST: På søndag fylles gårdstunet på Årvoll gård med boder, aktiviteter og masse folk!
 Foto: Martine Myhre

KLARE FOR GÅRDSFEST: På søndag fylles gårdstunet på Årvoll gård med boder, aktiviteter og masse folk!
Foto: Martine Myhre

Fyller opp gårdstunet

– Det er tydelig at folk er underernært på kulturarrangementer. Spesielt på barnearrangementer har det vært fylt opp av familier her, sier gårdsbestyreren.

Han ser for seg at det vil bli tilfellet også på søndag.

– Vi både håper og tror at det vil være smekkfullt her. Anbefalingen er derfor å ta kollektivt eller å komme gående eller syklende, for det vil ikke være plass til biler på tunet.

I disse dager er de i sluttspurten av forberedelsene. Scenen bygges, telt plasseres ut og stoler og bord gjøres klart til det store innrykket. I tillegg til at hele tunet vaskes til den store gullmedalje.

– Vi lover noen morsomme hemmeligheter som vi har på lur. Så her er det bare å ta turen for en innholdsrik dag, sier Sørum.

Årvoll gård

Årvoll gård