FEIRER MED SINE NÆRMESTE: Vidar H. Noreng feirer den store dagen med familie og venner. Her med kona Berit, dattera Synne og svigersønn Roar.
FEIRER MED SINE NÆRMESTE: Vidar H. Noreng feirer den store dagen med familie og venner. Her med kona Berit, dattera Synne og svigersønn Roar.

Nå blir Vidar 70 år, og for første gang skal han stemme ved valget… det amerikanske, altså!

Vidar H. Noreng er nemlig født i Montana, USA. Men som alle vet er det på Furuset hjertet ligger.

Vidar H. Noreng blir 70 år torsdag 11. juli. Den nye alderen skal feires på hytta på Hvaler i godt selskap med venner og familie.

– Når man blir 70 skjønner man at man er blitt voksen og at tiden har gått veldig fort. Jeg er heldig som fortsatt lever, er frisk og har gode venner og familie rundt meg.

Det er kjekt å være Vidar om dagen. Han har allerede fått en fin gave av sine venner i Regnbuen i Furuset Forum, og snart står Hvaler-festen for tur. Han siterer sin far når avisa spør om oppskriften på et langt og lykkelig liv.

– Gled deg over solen, hverdagen og de små ting. Et smil, et hei og et klapp på skulderen. Både når du gir og når du får.

– Nevn et av livets høydepunkter!

– Oj.

– For meg er det at jeg har fått lov til å vokse opp på Furuset og alle mulighetene det har gitt meg. Og så er jeg veldig glad for kona, dattera og barnebarna mine.

Avisa har bladd i verdenshistorien og sett på nevneverdige hendelser som fant sted 11. juli – andre enn Vidars bursdag i 1954.

1919: Åttetimersdagen ble lovfestet.

–  Det er godt den ble lovfestet, men hvis du trives med det arbeidet du har, er det greit å jobbe mer i perioder.

Det har vært gjeldende for blant andre ham selv, men han har vært så heldig at han har hatt jobber han har trivdes godt i, sier han.

1934: Motedesigner Giorgio Armani ble født – uten at Noreng biter på kroken når avisa foreslår Furuset IF-trøyer designet av Armani.

Og så det store. Amerikanskfødte Vidar H. Noreng skal for første gang i sitt liv stemme ved det amerikanske presidentvalget.

– Om det blir Donald eller Joe som får stemmen? Av to alternativer skal jeg velge det beste, sier Vidar som er født i Dutton, Montana og av den grunn har dobbelt statsborgerskap.

Hans mor jobbet på farmen hos en onkel, og Vidar tilbrakte sine 16 første måneder i USA før ferden gikk til Furuset, der han siden har bodd.

Fra avishuset sier vi Hipp… hurra! og gratulerer med dagen.