APALLØKKA: Shuayb Yassin Mohammed og Amal Salhi er klubbledere på Raven Romsås og Ammerudklubben, og er to av ungdomsarbeiderne som skal være med å gå tur i nærmiljøet sammen med dem som ønsker det. Foto:
APALLØKKA: Shuayb Yassin Mohammed og Amal Salhi er klubbledere på Raven Romsås og Ammerudklubben, og er to av ungdomsarbeiderne som skal være med å gå tur i nærmiljøet sammen med dem som ønsker det. Foto:Bilde 1 av 1

Nå kan du bestille spasertur med en ungdomsarbeider

Mens fritidsklubbene holder stengt, har Bydel Grorud flyttet mye av ungdomsaktivitetene ut i bydelen.

– Mens klubbene er stengt, og de har vært stengt lenge, har vi vært ute i bydelen og feltet og oppsøkt ungdomsmiljøer. Det er en ting vi hører fra ungdommene, og det er at de har behov for å være et sted og møte mennesker, sier seksjonsleder i Bydel Grorud, Habib Tahir.

Bydelen har derfor kastet seg rundt og flytter mye av fritidsaktivitetene ut til ungdommene i bydelen. Nå kan barn og unge i alderen 5. trinn til 18 år ringe og bestille en spasertur med en ungdomsarbeider. Man kan også ringe og bare slå av en prat dersom man trenger det.

Og det er ikke helt riktig at fritidsklubbene holder helt stengt, for man kan også ringe og bestille en familiekveld for hele familien på Ammerudklubben med fritidsklubbens utstyr, spill og aktiviteter disponibelt.

Hundre barn og unge

Ungdomsarbeiderne jobber til vanlig på fritidsklubbene og er kjente fjes blant bydelens barn og unge. Tahir sier opplegget med «ute-klubben» vil pågå så lenge de er nødt til å holde den ordinære driften stengt.

– Responsen har vært stor. Folk står i kø for å låne Ammerudklubben til familiekveld.

– Når det gjelder tur med en ungdomsarbeider har vi ikke vært så offensive ennå, men ukentlig er vi i kontakt med over hundre barn og unge og vi ser de trenger aktiviteter.

I tillegg til de nevnte aktivitene kan man også benytte seg av sykkelverksted, utlån av instrumenter, og så videre. Mer informasjon på www.aktivigrorud.no.