SPREK OG GODT HUMØR: Eva Rueslåtten er aktiv, frisk, og godt ivaretatt av venner, familie og pliktoppfyllende ektemann. Rosene er for øvrig fra avisa.
SPREK OG GODT HUMØR: Eva Rueslåtten er aktiv, frisk, og godt ivaretatt av venner, familie og pliktoppfyllende ektemann. Rosene er for øvrig fra avisa.

Eva Rueslåtten 75 år:

Nå står en årelang feiring for tur

21. februar fylte Eva Rueslåtten 75 år, og dagen tilbrakte den spreke pensjonisten på blant annet Sats Hellerud. Turer i Østmarkas skispor og de norske fjellheimene er høydepunkter som holder henne sprek og kvikk – og hjemme ved hennes side har hun ektemannen Tom som har planlagt bursdagsfeiring på eksotiske Chania.

Hjemme på Lutvann bor ekteparet høyt og godt. Der har de de siste ukene hatt besøk av familien på begge sider og feiret Eva som ble 75 år onsdag 21. februar.

– Jeg greier ikke helt å forholde meg til at jeg er blitt 75 år, det er litt vanskelig. Jeg føler meg ikke som 75 år, og det er nok grunnen. Jeg er så heldig at jeg er frisk og i god form.

Eva sier at det ikke er planlagt noe mer feiring enn det nevnte, men det stemmer ikke. Hennes ektefelle siden 1990, Tom Thorstensen, har bestilt tur til Chania på Kreta der kona skal feires i september. De to møttes i 20-årene da han var vognfører i Sporveien og hun var konduktør.

– Jeg gjør det ganske ofte, og senest i går på kortet på gaven. Bortsett fra kjærlighetsforholdet er hun den beste vennen jeg noen gang har hatt, og jeg har stor nytte av henne. Hun vil meg godt og sørger for at jeg blomstrer, sier han når avisa ber ham beskrive kona.

Brorparten av yrkeslivet tilbrakte hun i Akershus fylkeskommune der hun også var leder av analysestaben. I dag er hun engasjert i Groruddalen Miljøforum og har tidligere vært leder av Furuset Vel.

– Videre fremover ønsker jeg å fortsette å være i god form og gå turer i fjellet, avslutter 75-åringen.