KLARE FOR NYE BILDER: Banksjef Monica Belinchon (t.h.) og journalist Martine Myhre gleder seg til å se fotofolkets bidrag denne sommeren. Her sammen ved Årvolldammen.
KLARE FOR NYE BILDER: Banksjef Monica Belinchon (t.h.) og journalist Martine Myhre gleder seg til å se fotofolkets bidrag denne sommeren. Her sammen ved Årvolldammen. FOTO: Sindre Veum ApnesethBilde 1 av 6
KNIPS I VEI: Nå har startskuddet til «Sommerbildet 2024» gått.
KNIPS I VEI: Nå har startskuddet til «Sommerbildet 2024» gått. FOTO: Sindre Veum ApnesethBilde 2 av 6
FINE FJES: En ting vi savnet i bildene i fjor var flere ansikter. Knips gjerne barna, vennen din eller kjæresten din som gjør noe gøy eller kult, og gjerne med ansiktet mot kamera.
FINE FJES: En ting vi savnet i bildene i fjor var flere ansikter. Knips gjerne barna, vennen din eller kjæresten din som gjør noe gøy eller kult, og gjerne med ansiktet mot kamera. FOTO: Sindre Veum ApnesethBilde 3 av 6
– FÅR DU MED VANNET?: Et ønske, eller tips om du vil, er å fokusere på det du faktisk ønsker å ta bilde av. Men glem ikke å få fram noe gjenkjennelig i omgivelsene rundt.
– FÅR DU MED VANNET?: Et ønske, eller tips om du vil, er å fokusere på det du faktisk ønsker å ta bilde av. Men glem ikke å få fram noe gjenkjennelig i omgivelsene rundt. FOTO: Sindre Veum ApnesethBilde 4 av 6
KNIPS I VEI: Nå har startskuddet til «Sommerbildet 2024» gått.
KNIPS I VEI: Nå har startskuddet til «Sommerbildet 2024» gått. FOTO: Sindre Veum ApnesethBilde 5 av 6
KLARE FOR NYE BILDER: Banksjef Monica Belinchon (t.h.) og journalist Martine Myhre gleder seg til å se fotofolkets bidrag denne sommeren. Her sammen ved Årvolldammen.
KLARE FOR NYE BILDER: Banksjef Monica Belinchon (t.h.) og journalist Martine Myhre gleder seg til å se fotofolkets bidrag denne sommeren. Her sammen ved Årvolldammen. FOTO: Sindre Veum ApnesethBilde 6 av 6

Når du går gjennom bildene på mobilen i sommer… send noen av dem til oss og bli med i fotokonkurransen

Nå er årets fotokonkurranse «Sommerbildet 2024» i gang. Vi ønsker å se oppturer, nedturer og alt imellom. Ta oss med på de store og små opplevelsene – med andre ord, knips sommeren i gang!

– Jeg ønsker at flere aldersgrupper henger seg på. Kanskje ungene kan ta bilder av sine foreldre også, eller at avisas lesere oppfordrer de yngre til å sende inn bildene de tar. På den måten får vi mer variasjon og flere perspektiver og synspunkter. Nettopp det ønsker jeg mer av i sommer, sier Monica Belinchon, banksjef i SpareBank 1 Østlandet. 

I forbindelse med at ferien allerede er godt i gang for mange og startskuddet til årets fotokonkurranse, slo avisa av en prat med banksjefen i SpareBank 1 Østlandet – som avisa samarbeider med om den årlige fotokonkurransen. 

I juryen sitter banksjefen og journalistene Martine Myhre Shurdhiqi, Sindre Veum Apneseth og Caroline Hammer, men man skal ikke se bort ifra at flere av avisas representanter slenger ut en mening eller to om årets fotobidrag. 

Vil bli overrasket

Belinchon er med på foto-laget for sjette året på rad. Det å få bli med på groruddølenes sommer – gjennom bildene som sendes inn – har blitt et lite høydepunkt på denne tiden av året, som tas opp igjen til høsten når det hele skal avgjøres og topp ti kåres i avishagen. 

Tidligere har banksjefen uttalt at hun vil se blant annet personlig preg og en bærekraftig sommer. Denne gangen ønsker hun å tilføye lokale innslag og noe annerledes. 

– Noe som kjennetegner Groruddalen, kanskje morsomme påfunn. Vis gjerne fram noe man er stolt over, om det er et hageprosjekt eller en trehjulssykkel som har fått nytt liv. 

– Det finnes jo mange fine steder her. Ta oss med til de stedene, både kjente og mer ukjente. Selv om jeg er veldig glad i solnedganger, blir jeg nok mer revet med av å få servert noe som oppleves som annerledes og litt uventet, sier hun. 

– Vis oss Grorud senter på en helt ny måte, det hadde vært gøy, legger Martine Myhre Shurdhiqi til. 

Ny vinner hver uke

Kort oppsummert kan vi i år si at juryen ønsker noe «nytt» og å bli overrasket. Det betyr imidlertid ikke at norske fjell på sitt beste og sydens solnedganger ikke blir tatt imot med åpne armer. Vi er svake for begge deler, det er det ingen grunn til å legge skjul på. Samtidig er svakheten for øyeblikksbilder alltid til stede. 

KLAR, FERDIG… GÅ! 1 FOTO: Sindre Veum Apneseth

KLAR, FERDIG… GÅ! 2 FOTO: Sindre Veum Apneseth

KLAR, FERDIG… GÅ! 3 FOTO: Sindre Veum Apneseth

KLAR, FERDIG… GÅ! 4 FOTO: Sindre Veum Apneseth

KLAR, FERDIG… GÅ! 5 FOTO: Sindre Veum Apneseth

– Som tidligere år er vi ute etter å le, bli overrasket, kjenne oss igjen og kanskje til og med felle en tåre. Får jeg et bilde jeg enten blir fascinert eller rørt av, eller begge deler, kan man forvente seg en telefon fra meg. Får man til det, er det bare å skru opp lyden på telefonen og vente på at den skal ringe, ler Myhre Shurdhiqi. 

Vårt beste tips er alltid å ha kameraet eller mobilen tilgjengelig. 

Skal reise «hjem»

Før vi knipser oss inn i sommeren, skal vi få et kort innblikk i hva som står i vente for Belinchon nå som sommerferien står på trappene. 

– Sol, sol og mer sol. Strand, varme, familie og venner er ferie for meg. Vi skal tre uker til varmere strøk, til Costa del Sol. Der har jeg feriert hvert år siden jeg var liten, med unntak av pandemiårene. 

Belinchon er selv spansk og vil beskrive leiligheten i Costa del Sol i Spania som hennes andre hjem. Moren kommer fra Madrid og faren fra Almería. Foreldrene kjøpte leiligheten i Costa del Sol sammen for mange år tilbake, og det har vært et fast feriested siden. 

– For meg betyr ferie å ikke se på klokka. Vi bestemmer selv hva vi vil til enhver tid. Og det gleder jeg meg til nå, koble helt ut, avslutter hun. 

Hvor skal bildene sendes?

Vi tar imot bilder i hele sommer – fram til september.

Bildene sendes på e-post til sommerbildet@groruddalen.no

Du kan sende inn bilder flere ganger. «Ukens bilde» kåres hver uke. Til høsten vil den endelige vinneren av «Sommerbildet 2024» velges ut.

Skriv navn, telefonnummer og adresse, og veldig gjerne noen ord om hva som skjer på bildet – er det bilder av mennesker, er det fint med navn, og alder på barn. Skriv en tittel som beskriver bildet i emnefeltet.