KLAR FOR HØSTBASAR: Gunnar Hirsch og resten av Ellingsrud og Furuset menighet inviterer til basadager i Furuset kirke. Foto:
KLAR FOR HØSTBASAR: Gunnar Hirsch og resten av Ellingsrud og Furuset menighet inviterer til basadager i Furuset kirke. Foto:Bilde 1 av 1

Nabotreff med basardager på Furuset

I morgen går basardagene i Furuset kirke av stabelen for 40. gang, og tradisjonen tro legges det til rette for et hyggelig nabotreff i kirka med underholdning og stemning.

– Vi er veldig klare, og det som er ekstra morsomt er at dette er 40. gang vi har basardager i Furuset kirke, sier Gunnar Hirsch.

2. november 1980 ble Furuset kirke innviet i Den norske kirke, og fjorten dagere senere inviterte man til den første utgaven av basardagene. Arrangementet er svært populært, forteller Hirsch, og når man ser på programlista skjønner man hvorfor. Det begynner allerede i dag med et rent basartreff med servering av snitter, lodd- og åresalg, samt salgsboder og underholdning og musikk av «Lise og kællene».

– Nøkkelordet her er «hyggelig». Her kommer naboer fra Furuset, noen fra Ellingsrud og Lindeberg, og hygger seg i lag med hverandre. Og kirka får inn noen kroner i kirkekassa, og denne gangen skal vi bruke det på toalettene i kjelleren.

Magisk stemning

Lørdagen er duket for familietreff fra klokka 16.00 til 19.00. Da kommer tryllekunstneren Chriss Chrissell, og det serveres grøt. Særlig tryllekunstneren Chrissell er et populært innslag, og Hirsch har fått tilbakemeldinger der man etterlyser et gjensyn med magikeren.

– Chrissell er populær selv hos dem som er over 70 år. Men det er mange gode grunner til å komme. Dette er en fin måte å bruke ettermiddagen sin på, og alle er velkommen. Vi vet av tidligere erfaringer at mange forskjellige mennesker dukker opp, og det syns vi er hyggelig.

Ideen til basardager hentet man faktisk fra Romsås kirke som hadde det tilbake på 70-tallet.

– Det er en tradisjon som er kommet for å bli, avslutter Hirsch.