PÅSKEBODEN PÅ HAUGERUD: Innholdet endrer seg gjennom påskeuka. Her ser man hvordan det så ut Palmesøndag. Foto:
PÅSKEBODEN PÅ HAUGERUD: Innholdet endrer seg gjennom påskeuka. Her ser man hvordan det så ut Palmesøndag. Foto:Bilde 1 av 1

Nytenkende påskefeiring

Nå som kirkene er stengt og påskeuka er i gang, har de forskjellige menighetene i Groruddalen prosti klekket ut nye ideer til hvordan formidle påskefortellingen.

– Nå som vi ikke kan samles på innsiden, gjør vi påskeforestillingen synlig på utsiden, sier Anne Berit Evang, fungerende sokneprest i Østre Aker og Haugerud menighet om påskeboden som står utenfor Haugerud kirke.

Det hele er en idé av trosopplæringsleder Piriant Sivabalchandran i menigheten. Han har bygget påskeboden sammen med ungdomsledere og konfirmanter.

– Vi prøver å synliggjøre det som skjer i påsken og skifter ut innholdet deretter. Vi har også hatt et samarbeid med barnehagene i nærområdet, hvor barna tegnet og laget forskjellige ting som ble stilt ut, sier Evang.

Følger påsketiden

Groruddalen prosti har bestemt å stenge tilbudet med «åpen kirke» i alle menighetene på grunn av det høye smittetrykket, bortsett fra i Tonsen kirke. Nå har også kirken nasjonalt kommet etter, og det er ikke lenger åpent for gudstjenester noen steder i landet.

Da vi måtte stenge ned var jeg veldig glad for at vi hadde iverksatt denne ideen, sier fungerende sokneprest i Østre Aker og Haugerud menighet.

Hver gang det skjer en endring i boden blir det tatt bilder som legges ut på menighetens Facebook-side.

Påsketre med godbiter

– Det er også veldig mange som går forbi her. Håper det kan bli et håpstegn for folk, sier hun.

I tillegg står det et påsketre utenfor Haugerud kirke. Her kan man ta med påskepynt å henge opp. Og det henger allerede noen overraskelser der som man kan ta med seg hjem. Påskeboden og påsketreet er kun å finne utenfor Haugerud kirke, men utenfor både Haugerud og Østre Aker kirker kan man delta på korsvandring, hvor det da er flere stasjoner som tar en gjennom lidelsevandringen.

Påsken feires også i Høybråten, Fossum og Stovner menighet.

Pynter kirkebyggene

På menighetens nettside og Facebook-side vil man finne digitale gudstjenester og konserter. Det er også hengt opp natursti utenfor og påskevandring rundt de tre kirkene. Her venter det premie til en heldig vinner.

1. påskedag vil kirkene pyntes opp med sommerfugler, som et tegn på Jesu oppstandelse.

Selv om kirkene er stengt, er det mulig å komme i kontakt med de ulike menighetene. Be om en samtale over telefon eller avtal et møte. De er alle opptatt av å være så tilgjengelige de kan i denne situasjonen.