OPERA I KIRKEN: Organist Marta Tsvettsikh gleder seg til å dele operaperler med folket førstkommende søndag. Foto:
OPERA I KIRKEN: Organist Marta Tsvettsikh gleder seg til å dele operaperler med folket førstkommende søndag. Foto:Bilde 1 av 2
OPERA I KIRKEN: Organist Marta Tsvettsikh gleder seg til å dele operaperler med folket førstkommende søndag. Foto:
OPERA I KIRKEN: Organist Marta Tsvettsikh gleder seg til å dele operaperler med folket førstkommende søndag. Foto:Bilde 2 av 2

Operaperler i Grorud kirke

På søndag blir det opera til folket i Grorud kirke. Sopran Olga Pyatnitskikh vil sammen med organist Marta Tsvettsikh ta med publikum inn i operaens verden. Her står musikk av italienske komponister på programmet.

– Dette er musikk det er vanskelig å ikke like. Vi ønsker å dele en slik opplevelse med flere og åpne opp for at alle kan ta del i det, sier organist i Grorud menighet, Marta Tsvettsikh.

Grorud menighet arrangerer konserten som går av stabelen førstkommende søndag, 16. februar, i Grorud kirke. Det er en gratis konsert hvor man vil få høre musikk av Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Pietro Mascagni og Antonio Vivaldi. 

– Opera og kirkemusikk har mye til felles. Det er skrevet mange verk til kirkerommet, blant annet av operakomponistene Verdi, Mascagni og Puccini, sier organisten.

Fra orgelgalleriet

Sopran Olga Pyatnitskikh vil akkompagneres med orgelet, og konserten vil finne sted på orgelgalleriet i kirka.

– Dette blir veldig spennende. Det er nemlig ikke så vanlig. Vi tar publikum med opp til galleriet, hvor hovedscenen vil være. Rett og slett en annen vinkel på konserten enn hva man er vant til, smiler Tsvettsikh.

Olga Pyatnitskikh er utdannet ved Tsjaikovskij-konservatoriet i Moskva, hvor hun har studert med den kjente Marina Alekseeva. Ved Rostovs statlige musikkteater har sopranen gjort flere roller. Ikke minst har hun vunnet flere internasjonale sangkonkurranser, blant annet Marcello Giordani og Riccardo Zandonai vocals competitions i Italia.