GAVE FRA AVISA: Vannposten lette i alle kriker og kroker på huset for å overrekke pant. Cathrine Skovli (f.v.), Leena (13), Gro Alice Ytreøy Christensen, Mathea (13) og Idunn Lier takket stort for gaven. Foto:
GAVE FRA AVISA: Vannposten lette i alle kriker og kroker på huset for å overrekke pant. Cathrine Skovli (f.v.), Leena (13), Gro Alice Ytreøy Christensen, Mathea (13) og Idunn Lier takket stort for gaven. Foto:Bilde 1 av 2
PANT FOR ALLE PENGA: Cathrine Skovli (bak, f.v.), Idunn Lier, sosiallærer Gro Alice Ytreøy Christensen, Leena (13, foran) og Mathea (13) kan juble over at 7. trinn har nådd målet og får en herlig skoleavslutning. Foto:
PANT FOR ALLE PENGA: Cathrine Skovli (bak, f.v.), Idunn Lier, sosiallærer Gro Alice Ytreøy Christensen, Leena (13, foran) og Mathea (13) kan juble over at 7. trinn har nådd målet og får en herlig skoleavslutning. Foto:Bilde 2 av 2

Panter seg til Tusenfryd og skoleball

Vi teller ned til skoleferie, og for mange betyr det at man er inne i de siste ukene på barneskole, ungdomsskole eller videregående skole. Det må man selvfølgelig alltid markere.

Spørsmålet er: Hvordan skal man markere slutten på et kapittel når det er koronaregler i gang? På Rødtvet skole gjør man det på litt ulike måter. Først, med skoleball med klassen. Deretter en offisiell rosesermoni med overrekkelse fra foreldre. Til slutt tar man siste skoledag på Tusenfryd. Du vet, en litt enkel variant.

Elever og lærere måtte stikke hodene sammen for å finne ut hvordan man skal finansiere denne opplevelsen. Etter at diverse forslag var kommet på bordet, falt de på den enkle, men geniale løsningen det er å samle inn pant fra nabolaget.

– Vi måtte finne noe som var litt mer koronavennlig, og da fant vi ut at pant var en ganske fin løsning, sier Leena (13).

Hver fredag har dermed naboer og andre satt igjen pant utenfor skolegården. Elevene har så gått bort til butikken og pantet.

– Det er mange som har pantet selv, og så får vi pantelappen. Så er det også ganske mange som har gitt penger med Vipps. Det hjelper veldig mye, forklarer Leena.

Ved hjelp av behjelplige naboer, og i siste liten avisa, klarte trinnet å nå målet på 24.000 kroner. Ved sist opptelling lå de et sted mellom 26.000 og 27.000 kroner. Ikke verst inntekt på en måned med innsamling.

PANT FOR ALLE PENGA: Cathrine Skovli (bak, f.v.), Idunn Lier, sosiallærer Gro Alice Ytreøy Christensen, Leena (13, foran) og Mathea (13) kan juble over at 7. trinn har nådd målet og får en herlig skoleavslutning.

PANT FOR ALLE PENGA: Cathrine Skovli (bak, f.v.), Idunn Lier, sosiallærer Gro Alice Ytreøy Christensen, Leena (13, foran) og Mathea (13) kan juble over at 7. trinn har nådd målet og får en herlig skoleavslutning.

Sommerfeiring

Det er ikke bare Rødtvet skole som har markeringer i disse tider. Andre skoler gjør også forberedelser til skoleslutt, og flere fritidsaktiviteter runder også av for sommeren i disse dager. Det betyr leker, arrangementer, fremvisninger for stolte foreldre om mulig og høytidlige avslutningssermonier.

I en koronahverdag er det kanskje noen faste ritualer som må endres litt på. Kanskje må det flyttes ut i solskinnet? Eller som på Rødtvet, der en forelder får ansvaret for å gi sitt barn en rose i stedet for at læreren gir bort blomsten?

Noen steder har man kanskje tenkt helt nytt og digitalt for å få til en storslått feiring av et skoleår som har vært litt utenom det vanlige. Jeg håper i det minste at alle får en helt fantastisk avslutning, enten man er ferdig på skolen eller bare skal ha litt ferie før man kommer tilbake.

Rødtvet skole

Rødtvet skole