ÅPNING: Generalsekretær i Redd Barna, Birgitte Lange (f.v.), ordfører Marianne Borgen (SV) og administrerende direktør i Höegh Eiendom, Eirik Thrygg, var alle på plass da Redd Barna offisielt flyttet inn på Hasle. (Foto: Kenneth Williams). Foto: Kenneth Williams
ÅPNING: Generalsekretær i Redd Barna, Birgitte Lange (f.v.), ordfører Marianne Borgen (SV) og administrerende direktør i Höegh Eiendom, Eirik Thrygg, var alle på plass da Redd Barna offisielt flyttet inn på Hasle. (Foto: Kenneth Williams). Foto: Kenneth WilliamsBilde 1 av 1

Redd Barna flyttet inn på Hasle

I et trebygg på Hasle jobber nå organisasjonen for barn over hele verden.

Det store trebygget står rett utenfor Vinslottet på Hasle og eies av Höegh Eiendom og AF Eiendom. Nå er det Redd Barna som skal fylle trehuset med liv.

– Vi drømte om et eget hus, men var egentlig litt innstilt på et vanlig kontorbygg. Så dukket dette fantastiske trehuset opp, sier Linn Huse-Amundsen, direktør for mennesker og teknologi i Redd Barna.

Et viktig poeng for Redd Barna da det ble klart at de måtte flytte, var at det skulle gjøres så miljøvennlig som mulig. Det har de så absolutt fått til.

– Dette huset er i heltre, så det er veldig klimavennlig. I tillegg er rundt 60 prosent av møblene ting vi har tatt med oss, ellers har vi kjøpt mye brukt, forklarer hun.

Å tenke grønt handler om deres rolle som barnerettighetsorganisasjon. Som Huse-Amundsen forklarer det:

– Om vi skal hjelpe barna i deres kamp for klimaet, så må vi ha orden på vårt klimaavtrykk.

NYE LOKALER: Slik ser trebygget som Redd Barna har flyttet inn i ut. (Foto: Kenneth Williams).
 Foto: Kenneth Williams

NYE LOKALER: Slik ser trebygget som Redd Barna har flyttet inn i ut. (Foto: Kenneth Williams).
Foto: Kenneth Williams

Lagd for gjenbruk

Trebygget på Hasle er lagd for å kunne gjenvinnes. Om det etter hvert skal bli behov for det, kan nemlig hele bygget demonteres og delene kan brukes i andre prosjekter.

–Dette bygget var et stort eksperiment for oss også. Vi trengte en leietaker og tenkte at Redd Barna i dette bærekrafthuset måtte være perfekt. Selv om søket dere hadde egentlig ikke stemte overens med det bygget vi hadde lyst til å bygge, ble det full match på første date, sier administrerende direktør Eirik Thrygg i Höegh Eiendom.

Bygget i seg selv er på 3.000 kvadratmeter og skal kunne fange overskuddskarbon fra lufta rundt. Det er med andre ord også en miljøgevinst inne i bildet når Redd Barna nå har flyttet inn på Hasle.