LOKAL KUNST: Jathushiga Bridget Rajah og Anders Myhren mener at lokale kulturbegivenheter løfter lokalsamfunnet. Foto: Mina Wathne
LOKAL KUNST: Jathushiga Bridget Rajah og Anders Myhren mener at lokale kulturbegivenheter løfter lokalsamfunnet. Foto: Mina WathneBilde 1 av 1

Roser kulturtilbudet i Groruddalen

Forrige helg åpnet utstillingen «Transformasjoner» for publikum. Jathushiga Bridget Rajah (40) blir stolt over sitt nærområde når gode kulturtilbud preger Groruddalen.

Da Rajah først flyttet til Rødtvet syntes hun det var kjipt ikke å kunne bo i sentrum, men nye kulturtilbud og satsinger gjør Rajah glad for å bo i Groruddalen.

– Jeg tenkte ofte – Ah, jeg skulle ønske jeg bodde i sentrum. Jeg hadde ikke råd til å kjøpe leilighet der. Men når det arrangeres slike ting i nærområdet, merker jeg hvor godt det er å bo her. Jeg blir oftere stolt av området, nå vil jeg heller bo her. Nå får jeg både marka og flott kultur, forklarer Rajah.

Sammen med Anders Myhren (40) tok hun turen for å se på utstillingen, og Oslo Open som arrangeres i hovedbygget.

– Jeg synes det er helt fantastisk at de bruker et bygg som i utgangspunktet er vernet. I stedet for at det bare skal stå tomt, brukes de kunstneriske kreftene som er i lokalområdet, sier Rajah.

– Det er utrolig bra å bruke et tomt bygg og fylle det med liv, forklarer Myhren.