SOMMERBILDET: Journalist Caroline Bremer og banksjef i Nordea, Tron Tinderholdt, oppfordrer alle til å sende inn sine blinkskudd til «Sommerbildet 2017». Foto:
SOMMERBILDET: Journalist Caroline Bremer og banksjef i Nordea, Tron Tinderholdt, oppfordrer alle til å sende inn sine blinkskudd til «Sommerbildet 2017». Foto:Bilde 1 av 2
SOMMERBILDET: Journalist Caroline Bremer og banksjef i Nordea, Tron Tinderholdt, oppfordrer alle til å sende inn sine blinkskudd til «Sommerbildet 2017». Foto:
SOMMERBILDET: Journalist Caroline Bremer og banksjef i Nordea, Tron Tinderholdt, oppfordrer alle til å sende inn sine blinkskudd til «Sommerbildet 2017». Foto:Bilde 2 av 2

Send inn de beste sommerbildene til avisa

Still inn kameraet, knips sommermotiver og send bildene inn til Akers Avis Groruddalen for å være med i årets sommerfotokonkurranse. Kom igjen, bare hopp i det!

Banksjef Tron Tinderholt sitter i juryen som representant fra Nordea. Banken har lang tradisjon for å være en del av den årlige «Sommerbildet»-konkurransen. Han vet godt hva han ser etter i et sommerbilde.

-Jeg liker bilder som det er litt liv i. Bilder som fanger et øyeblikk, og kanskje til og med et øyeblikk som ingen andre ser. Et bilde som forstørrer et sommerglimt vil falle i smak, sier han.

Det er det berømte øyeblikket som juryen ser etter -i år som før. For fjerde året på rad er Tinderholt med og skal se hva groruddøler finner på i sommermånedene.

-Det er fint om man ser noen personer på bildet, eller noe levende, slik at det blir liv i bildet, mener han.

Bør fange sommerens glede

Han synes det er gøy å se på de innsendte bildene hver sommer.

-Jeg må innrømme at jeg er spent på hva folk finner på, og hva som er sommer for dem. Det er alltid så forskjellig fra person til person. Det synes jeg er gøy å se, smiler Tinderholt.

Det andre jurymedlemmet er journalist Caroline Bremer. Et vinnerbilde bør være et motiv med sjel og varme – og selvfølgelig ha et sommerlig tema.

-Det trenger ikke være et oppstilt bilde, det kan være noe helt tilfeldig. Og så bør det fange hva sommeren betyr; varme, sol, regn, glede, smil og farger, sier Bremer.

Det finnes selvsagt noen faste regler for sommerfotokonkurransen. Bildet må være tatt sommeren 2017, det skal ikke være svart/hvitt, men i farger. I tillegg er det lurt å sende inn et bilde med god kvalitet som ikke blir kornete.

Tenk litt utenfor rammene

Hvert år sendes det inn nærmere 1000 bidrag til fotokonkurransen. Det stilles ingen krav til fototeknikk, her kan alle delta, men det er likevel lurt å ikke bare knipse løs uten mål og mening.

-Det er lov å tenke utenfor boksen. Legg deg ned på bakken eller klatre opp i et tre for å få froske- eller fugleperspektiv. Det er mange måter å ta et bilde på, ikke bare rett på motivet, råder Bremer.

Finner du et motiv som er morsomt, eller som du vil fange, så ta så mange bilder som mulig. Ofte skal det noen knips til før man har tatt vinnerbildet.

Alle har også med mobiltelefonen sin overalt. Juryen råder kreative groruddøler å bruke den.

-Den er alltid med, noe som gjør det enklere å ta bilde av øyeblikket, fastslår Bremer.

En årelang avistradisjon

Selv om filialene til Nordea har flyttet seg ut av Groruddalen, mangler det ikke på entusiasme fra Tinderholt.

– Nordea er alltid opptatt av å være en del av nærmiljøet, sier han.

Bildet av juryen er tatt utenfor Nordeas filial på Majorstua – nettopp fordi den hadde så fine farger i anledning «Pride-uka». Og det er så fine farger som juryen gleder seg til å se gjengitt i sommerbildene. Sommerbildet 2017 faller i rekken av en årelang avistradisjon. Deltakelsen har økt spesielt etter mobilkameraets inntog. Gjennom to måneder vil det kåres åtte ukevinnere, og plukkes ut trøstepremier. Ukevinnerne får en krystallvase og T-skjorter, mens t- skjorter gis ut som trøstepremier. Til høsten er det aller siste frist å sende inn bilder, og da plukker juryen ut 10 hovedfinalister. Så da er det bare å si; knips i vei!