Ordfører Marianne Borgen og Inger Nilsson. Foto: Privat
Ordfører Marianne Borgen og Inger Nilsson. Foto: PrivatBilde 1 av 1

Ser du hvem ordfører Marianne møtte? – Jeg ble starstruck

Mandag var det duket for utdeling av Nordens språkpris som i år gikk til dronning Margrethe av Danmark. Kvelden ble også en eneste stor opptur for ordføreren som møtte Inger Nilsson.

Dronning Margrethe av Danmark ble tildelt Nordens språkpris i Nordens Hus i Oslo mandag kveld. Det var dronning Sonja som overrakte prisen til den danske monarken.

Ordfører Marianne Borgen overvar overrekkelsen, og der møtte hun den svenske barnefilmstjernen Inger Nilsson – som er mest kjent for rollen som Pippi Langstrømpe i tv-serien og filmene fra 60- og 70-tallet. Ordføreren ble starstruck, sier hun til lokalavisa si.

– Hun er en sprudlende og morsom dame, og jeg fikk sagt til henne at jeg fortsatt er begeistret for filmene hun har spilt i, og fortalt henne hvor glad jeg er i bøkene om Pippi. Det tror jeg hun syns var artig å høre.

Borgen var 18 år da den første filmen med Inger Nilsson som Pippi Langstrømpe ble lansert.

– Jeg syns Astrid Lindgren var en fantastisk forfatter. Bøkene om Pippi har preget meg i hele mitt liv. Det er noe med motet, det rampete, alternative og klokskapen som Astrid Lindgren formidler i sine bøker. Jeg syns også at filmene er fantastiske den dag i dag.