OG DER VAR SESONGEN I GANG: «Hjemmebandet» - Spectrum Party Band åpnet sesongen for Tveten gård.
OG DER VAR SESONGEN I GANG: «Hjemmebandet» - Spectrum Party Band åpnet sesongen for Tveten gård. FOTO: Tom EvensenBilde 1 av 2
UT OG FINN POSTER: Sara Angell Bakke (t.v.) og Tone Sundtjønn vil få groruddølene til å løfte blikket for orientering.
UT OG FINN POSTER: Sara Angell Bakke (t.v.) og Tone Sundtjønn vil få groruddølene til å løfte blikket for orientering. FOTO: Tom EvensenBilde 2 av 2

Sesongåpning, partyband og vinnerbrøl: – Orienter deg fram til sommer’n

Mai er måneden for feiring. Vi feirer arbeiderne, og vi feirer landet vårt. Med andre ord er mai en måned med mange fridager. Måneden har også stort sett to helligdager å by på – Kristi himmelfartsdag og andre pinsedag. To bevegelige helligdager der, altså. I år hører de mai måned til.

Men mai er jo så mye mer enn det. Det er den siste vårmåneden, den femte måneden av totalt tolv. Måneden er også oppkalt etter den greske fertilitetsgudinnen Maia, for dem som ikke visste det. Navnet betyr lille mor, og Maia var gudinnen for alle vekster og planter. 

Og jo, da. Mai har mer å komme med. Selv om det går for å være siste vårmåned, begynner sommerfølelsen å snike seg innpå allerede nå. Noen ganger bare i små glimt, andre ganger for å bli. Hittil i år må vi vel si at det er førstnevnte som gjelder, hvor et glimt ble i form av én dag. Mai, vi tar gjerne mer, takk. 

Gårdene åpner opp for sommeraktiviteter, hvor startskuddet gjerne går på denne tiden. Tveten gård hadde for eksempel sesongåpning nå på lørdag. Her stilte Spectrum Party Band opp på scenen og sparket det hele i gang. Og programmet fremover er satt. Det er bare å glede seg til alt fra rock for kidsa til parkkveld med Trygve Ingebretsen, marked og japansk festival, blant annet.  

Men ikke alle liker å oppsøke folksomme arrangementer. Da kan en rolig tur i skog og mark være tingen. Kanskje begynner du å bli litt lei av de tre faste rutene… Hørt om Lill-O-Dilten? 

Selve sesongåpningen til Lill-O-Dilten gikk inne på Grorud senter i midten av mars, men det kan aldri bli for mye av det gode. Sara Angell Bakke og Tone Sundtjønn fra Lillomarka O-lag stilte opp på stand på badedammen denne helgen. Med mål om å spre ordet. 

– Vi har rigget oss til her for å treffe alle som går på tur i skogen. Vi ønsker at de skal høre mer om turorientering og kanskje finne ut om det kan være noe for dem. Nå er alle postene satt ut, og det er blitt snøfritt og fint i marka, sier Tone Sundtjønn.

«Få tak i karet og kom dere ut», er vel kort oppsummert det som er oppfordringen her. 

– Turorientering er et flott alternativ. Er du glad i å gå tur i marka kan du oppdage mange nye steder, samt at det er en fin innføring til orientering som er en super idrett. 

– Lill-O-Dilten drar folk ut til større deler av Lillomarka, så slipper man å gå de samme rutene hele tiden, sier hun. 

UT OG FINN POSTER: Sara Angell Bakke (t.v.) og Tone Sundtjønn vil få groruddølene til å løfte blikket for orientering. FOTO: Tom Evensen

Litt variasjon er jo alltid greit, men det er gjentakelser også. Vannposten har tatt på seg oppdraget med å følge alle groruddøler som dukker opp på tv-skjermen til tid og annen. For det har jo faktisk blitt litt vanskelig å benke seg til uten å se en av «oss» representert. 

Vi hadde nylig Birgitte Lersbryggen i «Mesternes Mester», Martine Lunde i «Spillet» og Knut Marius Djupvik i «Kompani Lauritzen». For ikke å glemme Rødtvet-paret Jamina Heggedal og Stine Gabrielsen som er med i «Sommerhytta» som vises på tv nå, eller Ella Marie Ringerud Jahren (16), Erika Indahl Ottesen (16) og Sondre Roset Gartmann (15) fra Apalløkka skole som dukket opp i «Klassequizen» på NRK – og som dukker opp igjen til finalen nå i mai.

Og i midten av april kunne Vannposten by på disse ordene:

«Det er jo ingen hemmelighet at mannen som bosatte seg på Ammerud i 2017 er en vinner. Han kommer jo fra Molde-traktene, og er vant til å vinne. Første gang undertegnede møtte sangeren, var i forbindelse med julekonserten «Desemberstemninger» – med Ole Edvard Antonsen i spissen – i 2018. 

Da hadde han allerede vunnet «The Voice» i 2013, og noen år senere, i 2020, vant han «Stjernekamp» også. Ja, en ekte vinner dette.  Så får vi se, da… om han klarer å holde på seiersrekka.»

 Og seiersrekka, den står, den – gratulerer så mye til Knut Marius, med nok en seier! 

martine