ROMSÅSKUNST: Her står et lite knippe av kunstnerne. Fra venstre: Zahra, Viktoria, Muna og Danja (alle 15). Deretter prosjektleder Tomasz Frelek og Pia Wirum. Bak står Romsås-gatekunstnerne «Dekor-tron» og «Jameone». Foto:
ROMSÅSKUNST: Her står et lite knippe av kunstnerne. Fra venstre: Zahra, Viktoria, Muna og Danja (alle 15). Deretter prosjektleder Tomasz Frelek og Pia Wirum. Bak står Romsås-gatekunstnerne «Dekor-tron» og «Jameone». Foto:Bilde 1 av 1

Setter farge på Romsås

Observante trafikanter i kjøretunnelen under Romsås senter har sikkert merket seg et nytt fargesprakende kunstverk.

Flere innspill til Områdeløft Romsås og prosjektleder Tomasz Frelek, blant annet i Romsås senter 1, Romsås Vel og Viktor Rakov Gjengaar i Urban Samtidskunst, har resultert i det fargeglade budskapet.

Beboer Pia Wirum tok kontakt med lærer Sarah Benfaddoul i 10. klasse på Bjøråsen skole som blant annet jobbet med prosjektet «Innsats for andre». De 16 elevene som deltok, var ikke vonde å be da de ble bedt om å komme med innspill til blant hvilke temaer som burde stå på veggen og hvordan den burde se ut.

Temaene er blant annet: Ungdom, samfunn, fellesskap og oppvekst.

Det ble tatt kontakt med gatekunstnerne Dekor-tron, Jameone, @uniwerz og Sjur Kolstad og dermed var man i gang. De fire gatekunstnerne er de samme som står bak den flotte dekorasjonen på betongveggen i bånn av Ravnkollbakken og Romsås Wall of Fame som snart skal innvies inne i sentret.

Dekor-tron og Jameone må innrømme at det ikke ble helt som de hadde tenkt seg det, men når det hele var ferdig, var alle fornøyde. Kunstverket ble ferdig på tre dager, malt i tre seksjoner med tre timers arbeid hver av de tre dagene og elevene deltok under kyndig veiledning av de to kunstnerne.

Kunstverket er omlag 30 meter langt, fra tak til gulv. Både kunstnerne, områdeløftet og elevene har allerede høstet mange lovord for sin innsats for å sette farge på Romsås og gjøre delbydelen til et penere sted.