TIL MINNE: Stop vold og utenforskap står i fokus når det arrangeres konsert i Ellingsrud kirke førstkommende tirsdag. Det hele er et fellesprosjekt der lokale samarbeidsparter medvirker. Her ser vi Kristian og Øyvind – Anne Grete Orliens sønner som begge gikk bort under tragiske omstendigheter med kun få år imellom. Foto:
TIL MINNE: Stop vold og utenforskap står i fokus når det arrangeres konsert i Ellingsrud kirke førstkommende tirsdag. Det hele er et fellesprosjekt der lokale samarbeidsparter medvirker. Her ser vi Kristian og Øyvind – Anne Grete Orliens sønner som begge gikk bort under tragiske omstendigheter med kun få år imellom. Foto:Bilde 1 av 1

Gjennom konserten på Ellingsrud settes søkelyset på vold og utenforskap

For å markere det frivillige samarbeidet på Ellingsrud arrangeres det konsert i kirken førstkommende tirsdag, 27. september. Temaet for kvelden er «Stopp vold og utenforskap».

– Hvis musikk klarer å berøre oss, lindre smerten og gi oss tilbake glede, er det verdt å samle alle gode krefter og la musikken løfte taket. Det er det vi vil med denne konserten, sier Anne Grete Orlien.

I år er det frivillighetens år. Det ønsker «Forening til minne om Kristian og Øyvind», i samarbeid med Frivilligsentralen på Ellingsrud, Ellingsrud og Furuset menighet og «Frivillighetens år 2022», å markere med konsert.

– Vår forening har siden 2011 drevet med frivillig arbeid her på Ellingsrud, og vi hadde en konsert for 11 år siden. Den gangen var det til minne om Kristian og Øyvind, noe det fortsatt er, men i år er det også for å markere det frivillige samarbeidet.

– Foreningen har blitt godt kjent, og vi samarbeider med andre lag og organisasjoner i området, som kirken, idretten og frivilligsentralen. Det er viktig å vise det samarbeidet, sier Orlien.

Alvorlig tema

Konsertens tema tar for seg hendelsen tilbake i 2005, da Orliens sønn Kristian ble slått ned i blind vold og døde av skadene. Kun noen år senere døde hennes andre sønn, Øyvind, av kreft.

Nærmiljøet har tatt vare på oss, og det har stor verdi å ha et slikt nettverk rundt seg. Vi må ta vare på dem som føler seg litt utenfor, og det er viktig å sette ord på det man føler og komme videre.

Orlien vil si at det å være frivillig har utgjort en stor forskjell i hennes liv, hvor det hele startet i 2016 med parsellhage på Ellingsrud.

– Vi håper vi kan klare å samle mange i Ellingsrud kirke og gi folk en god opplevelse. Musikk snakker til følelser, sier hun.

Lokale toner

I den forbindelse har de invitert en rekke lokale artister. I tillegg tar Niklas Arnesen turen. Han er musikklærer fra Drammen og vant «All together now Norge» i 2019.

– Han har vi kommet i kontakt med via Anders Moe, tidligere organist i Ellingsrud kirke. Niklas og Anders avslutter konserten, smiler Orlien.

Av de lokale blir det blant annet et gjensyn med Tommy Klem, Loka Brazi (Audun Caspersen), Antonio (TO) og Michael Kabia, hvor sistnevnte er en musiker fra Ellingsrud som vant talentprisen 2022 – en årlig pris som deles ut av foreningen «Til minne om Kristian og Øyvind».

– Dette er alle artister som på sitt beste forteller historier om voldens ondskap og hva som er viktig å ta vare på i livet – her og nå, sier hun.

Minnerik kveld

Likevel stopper det ikke der. Tessa Hafstad blir også å se på scenen, sammen med sønnen Mike. Ikke minst kommer Levende vann menighet, som er en kristen migrantmenighet for norske vietnamesere.

Det blir velkomsttale ved leder i Ellingsrud velforening, Amina Mohamoud Ibrahim, og musikk-minnevideo til minne om Kristian og Øyvind, laget av Frode Westad. Hiea Dakhil er konferansier og i forkant av konserten blir det «Challenge danse»-konkurranse i Forandringshuset i underetasjen i kirken.