Veitvet-forfatteren Suresh Chandra Shukla fyller 70 år lørdag 10. februar.
Veitvet-forfatteren Suresh Chandra Shukla fyller 70 år lørdag 10. februar.Bilde 1 av 2
Veitvet-forfatteren Suresh Chandra Shukla fyller 70 år lørdag 10. februar.
Veitvet-forfatteren Suresh Chandra Shukla fyller 70 år lørdag 10. februar.Bilde 2 av 2

Shukla fyller 70 år: – Jeg kommer aldri til å pensjonere meg

Alle kjenner Veitvet-mannen Suresh Chandra Shukla. Lørdag 10. februar fyller han 70 år, og han bruker dagene før til å se tilbake på gode minner i Groruddalen. Nøkkelen til et lykkelig liv, mener han, er språk, fellesskap og kunnskap.

Forfatteren Shukla har alltid vært samfunnsengasjert, både lokalt og globalt. Selv om han begynner å bli eldre, føler han seg like energisk og ambisiøs som før.

– Nå som jeg begynner å bli eldre, er det fortsatt mye jeg ønsker å gjøre, så det begynner å haste litt med å utføre alt jeg ikke har gjort ennå. På den måten føler jeg meg ikke eldre, fordi jeg har så mange planer og ønsker for fremtiden.

– Jeg føler meg veldig opplagt og energisk, spesielt når jeg blir ferdig med nye bøker og verk. Jeg er kanskje pensjonist, men som skribent vil jeg aldri pensjonere meg, forklarer han.

Å fortsette å tilegne seg kunnskap sammen med gode venner og familie er hemmeligheten til et godt liv, mener Shukla. Da han først kom til Norge, var det hvor informerte og opplyste menneskene var, som imponerte ham mest. Nå som verden blir påvirket av flere grusomme konflikter har han startet på en ny diktsamling om akkurat dette.

– Jeg synes alle i Norge er veldig informerte om hva som skjer i landet og utenfor grensene. Kunnskap er alt. Det er viktig å ha kjennskap til verden, både politisk og når det gjelder konflikter. Det er kvalitetsmessig veldig god journalistikk, både nasjonalt og lokalt i Norge. Å gi meg en avis er som å gi et barn boller og brus, sier Shukla lattermildt.

Veitvet-forfatteren Suresh Chandra Shukla fyller 70 år lørdag 10. februar.

Integrering er også noe Veitvet-mannen engasjerer seg mye for. Nøkkelen til god integrering mener han er språk.

– Uansett hvor du kommer fra, enten det er fra Europa, Asia eller Afrika, ikke vær redd for å lære deg norsk. Selv om du ikke snakker flytende skal du ikke være redd for å uttrykke deg, verken muntlig eller skriftlig. Har du noe viktig å si eller skrive, gjør det, poengterer han.

Å delta på dugnad og være en del av fellesskapet er også vesentlig, mener Shukla. Han forklarer at dugnad er en unik mulighet til å bli en del av miljøet og møte mennesker. Om man ikke ønsker å møte opp, blir det vanskeligere å danne nye relasjoner.

– Energien man kan få av frivillig arbeid i fellesskap og samarbeid er uvurderlig. Å jobbe for noe sammen til fordel for andre er en viktig samfunnsoppgave, sier han.