FEIRET MED EN SELFIE: Anders Røberg-Larsen (Ap, t.v.) og Habib Tahir markerte begivenheten med en liten selfie inne på nye BUA.
FEIRET MED EN SELFIE: Anders Røberg-Larsen (Ap, t.v.) og Habib Tahir markerte begivenheten med en liten selfie inne på nye BUA.Bilde 1 av 4
FERSKT TILSKUDD: Til stor glede kunne denne gjengen åpne BUA Ammerud tirsdag ettermiddag. BU-leder Anders Røberg-Larsen (nr. 2 f.v.) klippet snora.
FERSKT TILSKUDD: Til stor glede kunne denne gjengen åpne BUA Ammerud tirsdag ettermiddag. BU-leder Anders Røberg-Larsen (nr. 2 f.v.) klippet snora.Bilde 2 av 4
MÅTTE TESTES: Anders Røberg-Larsen (t.v) er erfaren speiderleder og tok selvsagt en kvalitetssjekk av utstyret. Vi kan avsløre at det ble mer enn godkjent av mannen med peiling.
MÅTTE TESTES: Anders Røberg-Larsen (t.v) er erfaren speiderleder og tok selvsagt en kvalitetssjekk av utstyret. Vi kan avsløre at det ble mer enn godkjent av mannen med peiling.Bilde 3 av 4
KOM OG LÅN: BUA Ammerud har åpent tirsdag og torsdag.
KOM OG LÅN: BUA Ammerud har åpent tirsdag og torsdag.Bilde 4 av 4

Siste tilskudd i BUA-familien ble åpnet i går. – Det blir enklere for alle å finne det utstyret man trenger

«Krise! Klassen skal på telttur i helga og jeg mangler ALT!» Ikke bekymre deg! Nå kan du låne telt, sovepose, liggeunderlag, termos og sekk gratis i den nyåpnede BUA Ammerud.

Idrettsutstyr er ikke billig. Da er det jammen godt at stadig nye BUA-er åpner rundt om i Groruddalen. Siste i rekka er BUA Ammerud, rett ved siden av Ammerudklubben.

– Dette er en gledens dag og et stort skritt for Ammerud. Når vi i dag åpner BUA Ammerud, så er det bydelens andre. Da får vi større utvalg og det blir enklere å finne det utstyret du trenger, sier BU-leder Anders Røberg-Larsen (Ap).

Fra før av har bydelen en BUA-filial på Romsås. Per-Henning Sørensen har ansvar for søster-lokasjonen og kan røpe at dette har åpenbart vært etterspurt lenge.

– Jeg har fått beskjed av folk om at de vil ha en nærmere seg selv, så de slipper å dra helt til Romsås, sier han.

MÅTTE TESTES: Anders Røberg-Larsen (t.v) er erfaren speiderleder og tok selvsagt en kvalitetssjekk av utstyret. Vi kan avsløre at det ble mer enn godkjent av mannen med peiling.

Mer enn bare idrett

BUA er kjent for å låne ut alt fra ski til sykkelhjelm, men på Ammerud har Habib Tahir klare ambisjoner:

– Vi skal få på plass en ordning der man kan låne PC om man ikke har det selv, eller symaskin.

– Kanskje man kan ha utlån av verktøy? skyter Røberg-Larsen inn.

FERSKT TILSKUDD: Til stor glede kunne denne gjengen åpne BUA Ammerud tirsdag ettermiddag. BU-leder Anders Røberg-Larsen (nr. 2 f.v.) klippet snora.

Inntil videre er det særlig turutstyr som du enkelt får låne hos BUA Ammerud, men klubbleder ved Ammerudklubben, Nickolas Paynter, lover at det vil bli større tilbud etter hvert.

– Vi skal se litt hva som etterspørres av dem som vil låne, og så kommer det mer. Blant annet skal vi ha noen litt lettere soveposer, sier han.

Samfunnsnyttig

Per-Henning Sørensen vet godt hvor mye BUA settes pris på. Siden BUA Romsås åpnet har han fått treffe både voksne og unge som har hatt glede av å låne utstyr.

– I vinter kom det to fedre inn til oss og fortalte at dersom de ikke kunne låne utstyr hos oss, så måtte de ha meldt barna syke på aktivitetsdagen, fordi de ikke har råd til å kjøpe skøyter eller ski, forteller Sørensen.

KOM OG LÅN: BUA Ammerud har åpent tirsdag og torsdag.

Gjennom det første året har det blitt åpenbart at behovet er stort. Da er det ekstra gøy at BUA Ammerud nå også har åpent.

– Vi forsøker å dekke alle behov her. Dette er et flott tiltak også mot fattigdom. Idrettsutstyr er dyrt, så dette er med på å utjevne en del forskjeller, understreker Tahir.

BUA-ordningen begynner å bli mer og mer kjent. Så lenge man er registrert som bruker, kan man låne fra samtlige BUA-er i hele landet. Trolig blir ikke BUA Ammerud den siste i bydelen.

– Kanskje vi får til en på Nordtvet også? spekulerer Røberg-Larsen.

Sånn fungerer BUA

• Du registrerer en bruker på BUA sine nettsider. For å registrere hovedbruker må du bruke BankID. Deretter kan du lage underbrukere til andre under 18 år.

• Du låner utstyr for en viss periode, som hentes og leveres i en BUA-lokasjon. Om du har lånt utstyr fra BUA Ammerud i én uke, må du levere utstyret tilbake til dem innen tiden er ute. Du kan også forlenge utlånsperioden inne i appen.

• BUA Ammerud vil være åpen tirsdager klokka 17.00-20.00 og torsdager klokka 17.00-19.30. Den vil hovedsakelig være selvbetjent.