Foto:
Foto:Bilde 1 av 1

Skolenes (digitale) festprogram 17. mai

Groruddalen forbereder seg på en annerledes 17. mai-feiring. Det blir ikke barnetog på Karl Johan eller ettermiddags-arrangementer på skolene. Men det blir flaggheising og skolemusikk i gatene. Korona-tiden utfordrer kreativiteten. Det betyr at sosiale medier tas i bruk. Noen har gjort 17. mai-opptak på forhånd, andre viser småglimt på direkten.

Grorud skole

Grorud skole og FAU ønsker alle velkommen til en digital 17. mai-feiring i år. Det vil, på grunn av pågående utbrudd av covid-19, kun bli feiring digitalt denne 17. mai. Kl. 08.00 vil vår digitale feiring være tilgjengelig på skolens nettside grorud.osloskolen.no og på FAUs facebookside www.facebook.com/groups/228333934498335/

På FAUs side kan dere også følge med på livestreaming med ulike innslag fra steder som det ikke opplyses om, for å unngå samling av mennesker. FAU oppfordrer alle til å støtte elevene på Grorud skole, og skolens tradisjonsrike aktivitets-uke på skolen og Hudøy 2021, med et bidrag til Vipps #15052. 

17. mai-komiteen trekker 10 vinnere av attraktive gavekort ved vippsing av kr. 200,- eller mer. Det trekkes 20 vinnere av flotte gevinster ved vippsing av kr. 1,- til 199,-. Vi ønsker små og store hjertelig velkommen til en hyggelig digital 17. mai-feiring.
Hilsen rektor

Bjøråsen og Tiurleiken skoler

Flagget heises. Romsås Janitsjar går i området rundt borettslagene og ved sentret omtrent midt på dagen. Vi oppfordrer alle til å gå ut på balkongen kl. 13.00 og synge «Ja, vi elsker». Bjøråsen skole Tiurleiken skole
Hilsen rektor

Svarttjern skole

I år blir det ingen felles flaggheising, men flagget skal selvsagt til topps på skolen denne dagen uansett. Kl. 13.00 vil forsvarets ni anlegg avfyre salutt med 21 skudd. Direkte etterpå vil det norske solistkor synge nasjonalsangen. Da håper vi at alle dere på Romsås vil synge fra balkongene og delta i fellesskapet på tvers av landet. Romsås Janitsjar vil heldig-vis spille rundt i borettslagene og ved sentret, og håper dere kommer ut på balkongen for å vinke/flagge når de er i ditt borettslag. Vi ønsker dere alle en annerledes, men fin 17. mai-feiring. Svarttjern skole
Hilsen rektor

Ammerud skole

Kjære alle sammen! Vi ønsker barn, foreldre, slekt og venner velkommen til flaggheising, korpsmusikk og taler på Facebook kl. 09.00. Ammerud skoles musikkorps spiller, rektor og elevrådsleder holder tale.

Ammerud skole og 17. mai-komiteen på Ammerud v/FAU og Ammerud skoles musikkorps tilbyr i år en annerledes 17. mai-feiring. Vi kommer til å heise flagget, rektor og elevrådsleder holder tale og Ammerud skoles musikkorps spiller.

På grunn av smittevernhensyn vil det ikke være tillatt å komme til skolen for å delta på arrangementet. Alle oppfordres til å delta digitalt. De som bruker Facebook kan følge live-stream av arrangementet ved å klikke seg inn på arrangementet: Digital 17. mai for alle på Ammerud via FAU sin Facebook-side FAU Ammerud skole. Du kan også følge arrangementet via Ammerud skoles nettside
ammerud.osloskolen.no.

Kl. 09.00: Flaggheising. «Ja, vi elsker» v/Ammerud skoles musikkkorps. Tale v/rektor Kiet Minh Dang. «Gud signe vårt dyre fedreland» v/Ammerud skoles musikkorps. Tale v/elevrådsleder Uma Enerly. «Månemannen» og «Norge i rødt, hvitt og blått» v/Ammerud skoles musikkorps.

Trekning lotteri. Ca. kl. 09.45: Ammerud skoles musikkorps marsjerer ut av skolegården. Etter arrangementet vil korpset spille ulike steder på Ammerud. Også dette vil bli streamet. Vi oppfordrer de som kan, til å delta i 17. mai-komiteens støttelotteri til inntekt for Ammerud skoles musikkorps. Vipps ditt bidrag til #14988. Det blir fine premier for barn og voksne!

Følg «Digital 17. mai for alle på Ammerud» på Facebook for oppdatert informasjon om arrangementet. Her finner du også mer informasjon om lotteriet.
Hilsen rektor og 17. mai-komiteen

Rødtvet skole

Det blir ingen vanlig 17. mai-feiring i år, men Rødtvet skole inviterer til en digital feiring via skolens Facebook-side, hjemme hos deg. Lytt også etter Rødtvet Storband som vil marsjere i gatene og spre god 17. mai-stemning i nabolaget!
Følg arrangementet på skolens Facebook-side: Rødtvet skole og aktivitetsskole.

Kl. 08.00: Flaggheising ved Rødtvet skole.

Kl. 09.00: 1. – 4. klassinger ved skolen har tyvstartet 17. mai-feiringen. Se video av barnetog og taler av elevrådsleder Akriti og rektor Mona Mohn på skolens Facebook-side.

Midt på dagen: Korpsmusikk ved Rødtvet Storband i nabolaget. Vi streamer live.

Kl. 13.00: Hele Norge synger. Syng nasjonalsangen på balkongen sammen med resten av Norge. Støtt elevene ved Rødtvet skole med ditt bidrag til Vipps #517612. Inntektene går til avslutning for avgangselevene og andre tiltak for elevene ved skolen. Vi oppfordrer alle som vanligvis feirer nasjonaldagen i skolegården med is, pølser og annet godt, til å bidra med et beløp i denne kronerullinga! Gratulerer med nasjonaldagen! Rødtvet skole
Hilsen 17. mai-komiteen (foreldre fra 1. og 5.trinn)

Nordtvet skole

ønsker alle velkommen til en digital 17. mai-feiring i år. Fra kl. 08.00 vil vår digitale feiring være tilgjengelig på skolens nettside nordtvet.osloskolen.no,
og sosiale medier; en film hvor det både blir flaggheising, tale ved elev-rådet og tegninger om 17. mai fra elevene på skolen. Grorud skoles musikkorps spiller rundt i området på Nordtvet og Flaen. Nordtvet skole ønsker alle en flott 17. mai.
Hilsen rektor

Veitvet skole

Vi på Veitvet skole ønsker å gjøre vårt til å holde på noen tradisjoner til tross for en annerledes tid. Vi vil derfor om morgenen 17. mai legge ut en filmsnutt på YouTube med taler, sang og litt musikkorps. Dere finner bidraget på YouTube under «17. mai på Veitvet skole 2020». Vi ønsker alle en riktig fin 17. mai! Veitvet skole
Hilsen alle oss på Veitvet skole

Linderud skole

ønsker i år velkommen til digital 17. mai-feiring. Følg oss på hjemmesiden linderud.osloskolen.no og på skolens Facebook-side. Kl. 13.00 går alle beboerne på Linderud, og i hele Oslo, ut på balkongene og synger  «Ja, vi elsker»!
Gratulerer med dagen!
Hilsen rektor

Vollebekk skole

Kl. 08.00: Flagget heises. 17. mai-feiringen på Vollebekk blir digital i år. Elever og foresatte får tilgang til en film som er en 17. mai-hilsen til alle. FAU inviterer til et digitalt lotteri på Facebook. Loddsalget stenger kl. 13.00 og trekningen skjer med livesending kl. 15.00. Støtt opp om nærmiljøskolen på Vollebekk. Vollebekk skole
Hilsen Vollebekk skole

Tonsenhagen skole

Kl. 08.00: Flaggheising og hilsen v/rektor Beate Kase Pedersen. Elevrådsstyrets tale deles på skol-ens hjemmeside og på skolens Facebook-side.

Kl. 08.00-ca. 14.30: Tonsenhagen skolekorps og drillkorps vil bidra med feststemning i gatene i løpet av dagen. Det vil ikke være mulig å gå i tog etter korpset grunnet nåværende smittevernsregler, men det er lagt opp en rute slik at de fleste vil kunne se og høre korpset fra hager og balkonger. Man kan også følge korpset live på Facebook. Vi oppfordrer alle til å synge «Ja, vi elsker» kl. 13.00 der de er. Gratulerer med dagen! Tonsenhagen skole
Hilsen rektor

Årvoll skole

Gratulerer med dagen, alle elever, foreldre, ansatte og andre venner av skolen.
Kl. 08.00: Flaggheising og tale for dagen ved rektor Audun Aardal. Fanfare. Korpsmedlemmene spiller. Fanfare, tale ved rektor og elevrådsleder vil bli filmet og lagt ut på skolens hjemmeside.
Kl. 12.45: Korpset spiller og marsjerer fra skolen til «En glad gutt».
Kl. 13.00: Korpset spiller «Ja, vi elsker» samtidig med alle andre korps i hele landet. Etter det spiller korpset i nærmiljøet til glede for alle som bor på Årvoll. Ettermiddagsarrangementet på skolen er avlyst.
Hilsen rektor

Refstad skole

I år er det dessverre ikke mye som skjer på 17. mai for Refstad skoles del. Vi synes selvsagt det er leit å ikke kunne gå i tog i byen sammen med korpset vårt og alle de andre skolene, men vi skjønner jo også at dette er noe som må til, i den situasjonen vi alle er i for tiden. Av samme grunn blir det heller ikke noe ettermiddagsarrangement dette året. Det jobbes med en liten 17. mai-hilsen fra
skolens elever; hvis vi får dette til, blir den publisert på skolens YouTube-kanal, med lenke på våre hjemmesider. Vi satser på å komme sterkt tilbake i 2021! Gratulerer med dagen, alle sammen – ALT BLIR BRA!
Hilsen rektor

Teglverket skole

Program for 17. mai på Teglverket skole: Kl. 08.00: Livestream fra skolegården på Facebook: Flagg-heising med Hasle skoles musikkkorps. Tale fra rektor Irené Langeid og elevrådsrepresentant Dino Juhas. Korpset har 17. mai-lotteri fram til 15.00 med fine premier. Vipps til #601942, kr. 20.- pr. lodd. Se Facebook for mer informasjon. Teglverket skole

Skolen sender ut en hyggelig hilsen via Facebook fra elever og ansatte på Teglverket skole i løpet av dagen.

Da det ikke har vært mulig å ha et arrangement på skolen på 17. mai, har elevene hatt 17. mai-aktiviteter på skolen hele uka. Elevene har blant annet hatt fellesdans i skolegården, 17. mai-tog og de har laget dikt og tegninger til kongefamilien som vil bli overlevert av ordfører Marianne Borgen. Teglverket skole ønsker alle våre elever m/familier en riktig strålende 17. mai. Hipp, hipp… hurra!
Hilsen rektor

Bryn skole – feirer 120 år i år!

Kl. 08.00: Flaggheising og ord for dagen. Alna Janitsjar spiller.
Etter kl. 12.00 går Bryn skolekorps i området og spiller. Se for øvrig Bryn skoles hjemmeside for lenke til skolens digitale 17. mai-feiring.
Hilsen rektor

Tveita skole

Velkommen til en annerledes 17. mai-feiring med oss på Tveita skole. Flagget heises kl. 08.00, og resten av markeringen foregår digitalt. Du kan følge skolens feiring av 17. mai ved å trykke på lenken på Tveita skoles hjemmeside tveita.osloskolen.no.
Her vil du blant annet få oppleve: Kampen Janitsjar spiller. Flaggheising. Tale ved elever på 4. trinn. Hilsen fra de ansatte. Vi ønsker dere alle en riktig god 17. mai-feiring! 
Hilsen rektor

Trosterud skole

Store og små på Trosterud skole hadde gledet seg til å gå i barnetoget i sentrum på 17. mai, og FAU hadde planlagt familiefest i skolegården på ettermiddagen. Alt dette er avlyst. Vi markerer i år med en hilsen på skolens hjemmeside.
Hilsen rektor

Lutvann skole

Årets 17. mai-feiring blir annerledes enn den tradisjonelle på Lutvann skole. Flaggheising, taler og 17. mai-tog blir i år byttet ut med en hilsen på skolens hjemmeside. Riktig god 17. mai, alle sammen!
Hilsen rektor

Skjønnhaug skole

Gratulerer med dagen. Grunnet Covid-19 vil det i år ikke bli felles arrangement på Skjønnhaug skole 17. mai. Vi ønsker alle en god feiring. Skjønnhaug skole
Hilsen rektor

Lindeberg skole

Kl. 08.00: Flaggheising i skolegården. 17. mai-taler v/elevrådsleder og rektor. Sang. Korpset spiller. Alt vil streames live på Facebook og opptak vil bli lagt ut på hjemmesiden. Korpset vil marsjere rundt på Lindeberg mellom kl. 10.30 og kl. 13.00. Lindeberg skole og FAU ønsker alle en flott 17. mai. 
Hilsen oss på Lindeberg skole

Jeriko skole

Vi inviterer alle til vår digitale feiring av 17. mai. Vi streamer live på vår Facebook-side fra kl. 08.00. Program: Flaggheising, tale ved elevrådsleder Selma Lunden Lie, tale ved rektor Naima Antonsen-Snåre, samt musikk ved Lindeberg Tut og Blæs. Av smittevernhensyn anmoder vi alle om å følge den digitale overføringen fremfor å møte på skolen. Jeriko skole ønsker alle en fin 17. mai. Jeriko skole

Hipp, hipp… hurra! Jeriko skole, den er bra!
Hilsen ledelsen

Furuset skole

Kl. 08.00: Flaggheising i skolegården. 17. mai-taler v/elever fra 6. trinn. Bekransning av Ole Reistads bauta. Sang. Korpset spiller. Vi streamer også dette live på skolens Facebook-side; www.facebook.com/skolefuruset.

Vi kan være 50 personer i skole-gården, så kom gjerne og delta på vår tradisjonelle flaggheisings-seremoni. Furuset skole og FAU ønsker alle en flott 17. mai. Furuset skole
Hilsen alle oss på Furuset skole

Haugen skole

og Haugen skolekorps hadde gledet seg til å gå i Oslo sentrum i år for å feire nasjonaldagen. Markeringen i år vil dessverre bli uten et arrangement på skolen eller i byen. Vi markerer i år med en hilsen på skolens hjemmeside. 17. mai kl. 08.00 vil det ligge en hilsen på skolens hjemmeside med flaggheising, korps og musikk, tale fra elevrådsleder og gratulasjon fra rektor. Korpset vil marsjere og spille i nærområdet på 17. mai. Det er flott. Vi håper alle får en hyggelig feiring. Gratulerer med dagen!
Hilsen Haugen skole

Høybråten skole

ønsker alle velkommen til å delta på årets digitale 17. mai-feiring! Høybråten skole og 17. mai-komiteen ved HFAU samt Høybråten skoles musikkorps stiller opp og er med på å markere grunnlovsdagen vår. Vi har planlagt et alternativt program for dagen som er lukket for publikum, men som vil bli filmet og gjort tilgjengelig digitalt. Dette for å ivareta gjeldende smittevernsråd.

En kort prosesjon med flaggborg. Flaggheising. Korpset spiller «Ja, vi elsker». Tale av elev Kajaliny Kadiravelu ved  7. trinn og rektor. En gruppe fra Høybråten skolekor synger. Korpset spiller. Kransenedlegging ved bautaen ved elevrådsleder Daniel H. Solberg fra 7. trinn. Korpset vil også spille på ulike steder i nærmiljøet utover dagen (pop-ups).

Vi forstår at mange sikkert har lyst til å være til stede i forbindelse med disse markeringene, men vi ber om at dere hjelper oss med å holde smitterisikoen på et minimum og ber om forståelse for at arrangementet må være lukket for publikum. Vi oppfordrer dere til å følge med på de digitale sendingene på skolens hjemmeside og YouTube i stedet.
Hilsen skolens ledelse og 17. mai-komiteen

Bakås skole

Kl. 08.00: Flaggheising. Tale ved Arad Azarkhos, elev i 7. klasse på Bakås skole. Bakås Blæs og Vildt spil-ler «Ja, vi elsker». Morgenarrangementet direktesendes på skolens Facebook-side. Man kan ikke møte opp i skolegården.

Hjemme/annet sted: Kl. 10.00: Elever og ansatte på Bakås skole roper 3 x 3 HURRA på terrasser, balkonger eller annet sted utendørs.
Kl. 13.00: Hele landet synger «Ja, vi elsker». Bakås skoles elever danser «Til Dovre faller». Vi ønsker alle en flott 17. mai! Bakås skole
Hilsen Bakås skoles ledelse

Ellingsrudåsen skole

På Ellingsrudåsen skole vil det være flaggheising kl. 08.00 med musikk fra Oslo Janitsjar og tale ved elevrådslederne og rektor. Dette skal sendes live på skolens Instagram. Skolen ønsker ikke at det er noe fysisk oppmøte grunnet smittevernhensyn. Ellingsrudåsen skole
Hilsen rektor

Haugenstua skole

Flaggheising kl. 08.00. Arrangement på skolen 17. mai er avlyst. Trinnene markerer 17. mai med sang, tegning og ulike aktiviteter. Se video og bilder på skolens hjemmeside.
Hilsen rektor

Rommen skole

Det blir kun flaggheising på Rommen skole i år. Det blir ikke arrangement i regi av FAU i skolegården. Vi ønsker alle en riktig god 17. mai! Rommen skole
Hilsen skolens ledelse

Vestli skole

Skolen er i midlertidige paviljonger mens «Nye Vestli skole» bygges og vil stå klar i 2021. I år vil 17. mai markeres med flagg på alle paviljong-inngangene fra kl. 08.00. Men ingen flaggheising, da vi ikke har flaggstang. Men ledelsen vil sette ut «bukker» på skolen, Vestli t-bane og Vestlitorget, der skolens ledelse ønsker alle små og store «Gratulerer med dagen!» Vestli skole
Hilsen rektor

Stovner skole

Se skolens hjemmesider.