DEBUTERER: Michael Kabia husker Ellingsruddagene godt fra da han var liten. I år skal han opptre, hans første opptreden under Ellingsruddagene. Foto:
DEBUTERER: Michael Kabia husker Ellingsruddagene godt fra da han var liten. I år skal han opptre, hans første opptreden under Ellingsruddagene. Foto:Bilde 1 av 1

Ellingsruddagene 2021

– Som 17. mai for nasjonen

Artist Michael Kabia bruker store ord når han skal beskrive Ellingsruddagenes status på Ellingsrud.

– Det er en markering for hele Ellingsrud. Sånn som 17. mai for nasjonen er dette en feiring av Ellingsrud. Jeg tror dette er bra for samholdet. Vi mennesker er sosiale vesener, og her kan man treffe andre som også gleder seg over stedet sitt, sier Michael Kabia (34).

I år foregår Ellingsruddagene digitalt og kun over én dag. Michael Kabia er en av artistene som skal opptre. Han spiller soul/afro soul og sier han er inspirert av sine røtter fra Afrika.

– Jeg gleder meg veldig mye. Jeg er oppvokst her, har tilbrakt mange år her, og kjenner Ellingsruddagene fra da jeg var ung. Men jeg har aldri opptrådt her, så dette ser jeg fram til.

– De kan forvente en som kommer til å uttrykke seg fra hjertet. Jeg elsker det jeg gjør, så det er glede jeg skal spre, forklarer Michael.

– Spesielt år

Dette er første gangen Michael Kabia skal opptre på Ellingsruddagene. Andre lokale artister som Tommy Klemp og Jonas Benyoub har også opptrådt på Ellingsruddagene tidligere.

– Det er artister som jeg kjenner godt til. Jeg syns musikken deres er veldig bra, og jeg har fulgt med på dem lenge.

Michael Kabia sier at Ellingsruddagene også en fin måte å markere at det går mot lysere tider etter over ett år med pandemien og dens ringvirkninger.

– Jeg tror at vi alle kan være enige om at det har vært et spesielt år. Da er dette en fin måte å markere at situasjonen er i ferd med å snu.