NÅ ÅPNER TAKET: Takparken på Økern portal har vært sesongstengt, men på lørdag gjenåpner den for publikum igjen. (Foto: Vedal).
NÅ ÅPNER TAKET: Takparken på Økern portal har vært sesongstengt, men på lørdag gjenåpner den for publikum igjen. (Foto: Vedal).Bilde 1 av 1

Taket på Økern sesongåpner

Fra lørdag av blir det igjen mulig å dra opp på taket til Økern portal, til det som er Nordens største spiselige takpark.

– Vi ønsker alle velkommen til Økern Portal, sier Richard Groven, forvaltningsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring, som eier bygget.

Årlig har taket rundt 40.000 besøkende, fra barnehager og barnefamilier til folk som jobber på Økern og voksne som ønsker å bruke taket til å gå tur.

– Visjonen for Økern Portal er å skape et bærekraftig fellesskap mellom næring og nærmiljø. Takparken er et godt eksempel på dette. Her kan man dyrke grønnsaker og samhold, nyte utsikten, eller ta en treningsøkt i høyden, sier Groven.

Siden takparken har et fokus på å dyrke spiselige planter, har de også et eget samdyrkelag. Der er det fortsatt ledige plasser om man går rundt med en hobbybonde i magen.

– Klatrebønner, salater og selleri er noen eksempler på grønnsaker som trives godt. Vi har prøvd oss fram og lært mye. Det er ikke helt som å dyrke i bakken – på taket må jorden være luftig og lett, og vi er mer utsatt for vind enn nede på bakkeplan, sier Erin Dumbauld, bybonde i U.Reist, som har ansvaret for plantene på taket.