ØNSKEREPRISE: Slik så det ut på «Sletta» sist gang Furusetfestivalen ble arrangert. Det er et arkivbilde.
ØNSKEREPRISE: Slik så det ut på «Sletta» sist gang Furusetfestivalen ble arrangert. Det er et arkivbilde. FOTO: Rolf E. WulffBilde 1 av 2
STYRER: Et populært innslag er fotballturneringen på fredag. Husk alt av frister. Her med Hannah Fulayi (bakerst), Eskinder Roth (f.v), Nahom Jonas og Rune Gjelberg.
STYRER: Et populært innslag er fotballturneringen på fredag. Husk alt av frister. Her med Hannah Fulayi (bakerst), Eskinder Roth (f.v), Nahom Jonas og Rune Gjelberg. FOTO: Sindre Veum ApnesethBilde 2 av 2

Til helgen blir det fotballturnering, markedsdager og konserter på Furuset

I løpet av sommeren har mer enn en fjerdedel av byens aktivitetsskoler vært på Furuset for sommermoro og hygge. Nå markerer Furuset IF at en vellykket sommer går mot slutten med en siste fest nå i helgen.

Til helgen er det duket for Furusetfestivalen. I sommer har 39 av 146 av byens aktivitetsskoler besøkt og benyttet seg av Furuset IFs sommertilbud. Det er ikke derfor Furusetfestivalen arrangeres, men det er en stor bragd som må nevnes. Furusetfestivalen varer fra fredag til lørdag med aktiviteter for store og små fra Furuset, på Furuset. Det blir både markedsdager, fotballturnering og konserter i Furuset Forum, på Furuset senter og i Furuset aktivitetspark, også kjent som «Sletta». Fullt program finner man på Facebook.

Nytt univers

– Furusetfestivalen pågår flere steder på Furuset, men det er bare bra å få vise fram enda flere områder på Furuset, sier Rune Gjelberg i Furuset IF.

I tillegg til markedsdager, som pågår både fredag og lørdag, blir det sirkusskole på Deichman Furuset (Fubiak). Fredag avsluttes dagen med Furuset Superheltcup i samarbeid med The Urban Legend og tegneserieskaper Josef Tzegai Yohannes. Siste frist for å melde seg på er torsdag klokka 15.00. Turneringssjef Hannah Fulayi minner om at dette er en turnering åpen for både gutter og jenter, og lover bort fete premier.

– Det blir fotballglede, spesielt for dem som er fra området. Og så er det gøy å være med også som publikum, da kan man få øye på mange talenter, sier hun.

Nytt for i år er at man også kan velge mellom superheltene fra DC Comics-universet, og ikke bare Marvel. Hvert lag velger en superhelt fra de to superheltuniversene til å representere sitt lag.

Lokale fjes er ettertraktet

Lørdag avsluttes festivalen med Forum Live – som er drøye tre timer med musikk og danseoppvisning med lokale artister. Ansvarlig for Forum Live, Nahom Jonas, har blant annet booket Daniel Obede til å opptre.

– Vi gir mange lokale ungdommer muligheten til å vise seg fram. Vi har erfart at når det er lokale helter, eller unge og lovende fra området, da kommer det langt flere enn når det er store navn, sier Jonas.

Best av alt er at alt under Furusetfestivalen er gratis.

– Det er meldt fint vær, og det er det lenge siden Oslo har hatt nå. Dette er en tradisjon hvor vi viser oss fram og viser alt det ulike man kan oppleve på Furuset, avslutter Gjelberg.