Tips og tricks VGS-edition

Som en elev som selv kjente på en blanding av følelser før skolestart vet jeg hvordan det kan være å begynne på videregående skole.

Å begynne på en helt ny skole, bli kjent med helt nye folk, og for mange, et helt nytt område, kan være skummelt. Hva om jeg ikke får meg venner, hva om jeg ikke gjør det bra på skolen? Hva skal jeg gjøre hvis jeg mister motivasjonen?

Og nå som skolestart er her er følelsene på sitt sterkeste, og hvem er vel bedre å få veiledning fra enn dem som selv har vært i denne situasjonen.

Vi har spurt videregående skole-elever fra hele byen, fra forskjellige linjer, og samlet de beste tipsene til deg som sitter med litt usikkerhet til skolestart.

Tips og tricks til deg som går eller skal gå på VGS fra VGS-elever:

01. Det er viktig å ha en sunn balanse mellom skole og fritid. For mye fritid tar fokuset vekk fra skole, og for mye skole er ikke bra for din mentale helse.

02. Ikke bruk tid på å stresse over hvilken skole du går på eller hva slags karakterer du får, som oftest ordner alt seg.

03. Hvis du møter veggen kan du ta en pause, gjøre noe annet, og prøve på nytt igjen etter pausen.

04. Hvis det er en spesifikk ting eller oppgave du sliter med, kan du heller sette fokuset på et annet fag. Da er du produktiv selv om du prokrastinerer den ene oppgaven.

05. Sliter du med å velge mellom skole og fritid kan du blande begge ved å studere med venner. Dra på biblioteket eller en kafé og jobb med leksene der.

06. Det er viktig med rutiner, for rutiner skaper vaner. Og hvis du er vant med å gjøre skoleoppgaver, er det lettere å være motivert til skolearbeidet.

07. Kommuniser med læreren din over ting du sliter med ved arbeidet, og ikke vær redd for å komme med tilbakemeldinger. Som oftest er det noe læreren også kan lære av.

08. Første året på videregående skole bør du prioritere det sosiale. Da kan du bruke de neste to årene på skolearbeidet uten å bekymre deg for nettverket rundt deg.

09. Når du jobber med skole, så er det skole som er hovedfokuset ditt, ikke tenk på noe annet. Og på samme måte når du er sosial og utenfor skolen, så er det sosiale hovedfokuset ditt, ikke tenk på skole da.

10. Hvis du er produktiv på skolen, så slipper du å ta med skolearbeidet hjem.

11. Jobb jevnlig med skolearbeidet, en time eller mer hver dag etter skolen. Man må innse at skole tar tid.

12. Velg valgfag du faktisk er interessert i, og ikke fag som du tror du bør ta. Da er det lettere å motivere deg selv.

Sjekk ut @growmedielab