GÅR UNNA: Ifølge Torgeir Soot er boller en favoritt på Lilloseter om dagen. Foto:
GÅR UNNA: Ifølge Torgeir Soot er boller en favoritt på Lilloseter om dagen. Foto:Bilde 1 av 1

Travle dager på Lilloseter

Både vær og smittetiltak sender folk ut i marka for tiden. Og det har bestyrer Torgeir Soot på Lilloseter ingenting imot.

– Det selges kanelboller, hører jeg.

– Ja, det går noen kanelboller, mildt sagt. Generelt boller har det gått mye av i det siste, svarer Torgeir Soot, bestyrer på Lilloseter sportsstue når avisa ringer for en statusrapport.

Med mye folk i marka om dagen blir vi ved flere anledninger avbrutt av «en kanelbolle» eller «en vaffel og en kaffe».

– Det er hektiske dager for tiden, men det skal jeg ikke klage på.

– Vi er veldig fornøyde med at det er såpass mye folk ute i marka om dagen. Jeg tror aldri jeg har sett så mye skigåing som jeg har gjort i år, og det er jo bare positivt. Det fine vinterværet hjelper så klart på, sier han.

Tilbake til disken

– Det er veldig mange folk ute og mange kommer også innom oss. Likevel er prosenten av dem som kommer inn noe lavere enn normalt, og vi ser derfor ikke altfor store endringer på omsetningen. En årsak til det er jo at vi har strenge regler vi må forholde oss til, og jeg synes det er overraskende at folk bli like forbauset nå som vi har levd med det i ett år.

– Ja, for hvordan løser dere korona-situasjonen?

– Vi har kjørt en kiosk-variant, eller gjennom-vinduet-løsning, i en drøy uke nå. Det fungerte veldig bra, synes jeg. Selv om det ikke var et fullverdig tilbud, virket folk fornøyde med å ha et tilbud i det hele tatt, sier bestyreren på Lilloseter.

– Omstillingene går raskt. Å stenge er ikke en god løsning for noen, men jeg synes vi har klart oss fint, sier Soot.