JUBILERER: Tirsdag 9. januar runder Øystein Kielland 50 år, og har for anledningen tatt oppstilling midt på brua over Trondheimsveien, langs Kulturgata som strekker seg fra katedralen på Grorud, forbi skolen, idrettsparken, kafeen, Steinhoggerhagen, museet, avishuset, steinhoggerne, senteret, og videre opp mot 
Ravnkollen - og i gamle dager... helt til Bergen langs Bergensveien.
JUBILERER: Tirsdag 9. januar runder Øystein Kielland 50 år, og har for anledningen tatt oppstilling midt på brua over Trondheimsveien, langs Kulturgata som strekker seg fra katedralen på Grorud, forbi skolen, idrettsparken, kafeen, Steinhoggerhagen, museet, avishuset, steinhoggerne, senteret, og videre opp mot Ravnkollen - og i gamle dager... helt til Bergen langs Bergensveien.

Jobben og livet i Grorud-krysset

Veien inn i Groruddalens tjeneste ble lagt allerede på 70-tallet. Øystein ble tidlig satt inn i oppgavene som måtte løses i et avishus. Det startet med de enkle ting, forefallende arbeid og ærender. Så har avisen, dalen og gutten utviklet seg… og på tirsdag fyller han 50 år. Stadig i Groruddalens tjeneste.

I høst rundet storebror Hjalmar jr 60 år – nå er det altså yngstemann Kielland sin tur – 9. januar. Det er tre av dem, brødrene Kielland, altså.

– Jeg er faktisk den yngste av oss brødrene. Alle vet at junior er eldst, men av en eller annen grunn er det mange som tror at Jan Thomas er den yngste. Men det er nå altså meg, humrer Øystein.

Flittig gutt

Som sine brødre har han levd hele sitt liv i avisen – slik er det når du har en far som starter en lokalavis og ikke minst en mor som er med for fullt gjennom et langt liv.

– Jeg hadde mine første år på Vestli, men begynte ikke på skolen før vi flyttet til gamle Furuset. Det var den gang May Grimdalen var rektor der. Det er jo artig at hun ofte har figurert i avisens spalter i mange sammenhenger siden den gang, ikke minst som lokalpolitiker.

– Jeg sjekket faktisk med henne en gang om hvordan du var på skolen…

– Og svaret var?

– En snill og flittig gutt.

– Det stemmer jo det, da, humrer Øystein.

Like viktige

Videre skolegang skjedde på Bredtvet videregående, Norges Markedshøyskole og etter hvert et studieopphold i Florida, USA. Siden har han brukt sine evner i Akers Avis Groruddalen, og i dag kan vi vel si at han er mannen som fører avisen inn i en ny tidsalder.

– På et vis riktig, men det er medarbeiderne i avishuset, og ikke minst alle støttespillere rundt avisen, som står sammen om dette. Alle har sine styrker i fellesskapet. Men jeg har tatt et hovedansvar for den digitale utviklingen, det stemmer. Det skjer utrolig mye for tiden når det gjelder nettavisen vår, nytt abonnementssystem og masse annet som skal på plass fremover. Sammen er vi sterke, slår Øystein fast.

Ingen bedre

Det kanskje ikke mange er klar over er at når en avis er ferdig laget og gått i trykken, lyser det fremdeles på Øysteins kontor lenge etter at de andre har gått hjem.

Det er mange oppgaver som skal løses i kjølvannet av selve trykkingen. Blant mange prosjekter står «opplevelseskartene» over Groruddalen, med videofilmer, igjen som noe han vil se tilbake på med stolthet.

Groruddalen er full av fine steder å besøke, opplevelsene ligger der – det er bare å ta beina fatt og oppdage denne delen av Norge. Marka er ikke minst helt fantastisk. Dette ville han formidle gjennom opplevelseskartet, som var et fint samarbeidsprosjekt mellom avisen og bydelene.

Turer med motorsykkel

Med kone og tre barn i huset ved skogkanten på Ammerud, kan man undres over at han får tid til alt. For selv om jobben er krevende er han alltid med Martin, Mie Oline og Magnus på deres aktiviteter, og stiller ellers opp som frivillig der det er forventet at en forelder stiller opp. Han tar også med seg hele familien på svært mange arrangementer som finner sted i dalen.

– Det er rimelig hektisk til tider, det skal innrømmes, sier Øystein.

Men heldigvis tar han seg en pust i bakken innimellom. Turer til Spania og familiehytta i ferier – og ellers ofte ute i marka sommer som vinter med barna og kona Stine. Og i ny og ne setter han seg på sin motorsykkel, tar med seg kompisen – og bare farer av gårde!

Høyst uenig

Selv synes han ikke noe særlig om at vi skal skrive om ham i anledning 50-årsdagen.

– Det er da viktigere ting å bruke en avisside på, sier han.

– Det er alle vi andre på huset høyst uenige i, svarer jeg tilbake.

På dagen skal vi feire ham med en sammenkomst i avishuset hvor ansatte, familie og andre som står ham nær kommer. Da skal vi hylle en hardtarbeidende medarbeider og en god venn – og som gamlerektor May sa det – en snill og flittig gutt.

– Ditt største ønske for dagen?

– At Akers Avis Groruddalen fortsatt skal boble av nytt og spennende stoff på nettet og i
papirutgaven, til glede for våre lesere. Sammen skal vi føre avisen videre inn i en ny tid, samtidig som vi tar med oss historien. Det er viktig!