SENTRALT: Det hvite huset på Kirkehøy ligger sentralt til og er lett å få øye på. Foto:
SENTRALT: Det hvite huset på Kirkehøy ligger sentralt til og er lett å få øye på. Foto:Bilde 1 av 4
GODE FORUTSETNINGER: Med eget sykkelverksted er det gode sykkelmuligheter for beboerne på Kirkehøy. Foto:
GODE FORUTSETNINGER: Med eget sykkelverksted er det gode sykkelmuligheter for beboerne på Kirkehøy. Foto:Bilde 2 av 4
NYE: Disse nye boligene står plassert til venstre for det hvite huset på Kirkehøy. Foto:
NYE: Disse nye boligene står plassert til venstre for det hvite huset på Kirkehøy. Foto:Bilde 3 av 4
INNHOLDSRIKT: Det hvite huset inneholder blant annet ni leiligheter, heis opp til loftet og nye takoppløft på loft mot sør og nord. Foto:
INNHOLDSRIKT: Det hvite huset inneholder blant annet ni leiligheter, heis opp til loftet og nye takoppløft på loft mot sør og nord. Foto:Bilde 4 av 4

Lokalavis-stolpe nr. 41 i Stolpejakten

Grønt og ungdommelig på Furuset

De nye boligene på Kirkehøy skal gi en grønnere boligtilværelse med blant annet solfanger og solceller. Det gamle hvite huset fungerte som barnehjem for «uheldig stillede barn».

I september i 2017 åpnet de nye boligene på Kirkehøy, i Ulsholtveien 31, som fungerer som førstehjemsboliger for ungdom på Furuset. Formålet er å gi lokal ungdom en sjanse til å bli boende på Furuset, selv om de flytter ut fra barndomshjemmet.

– Gratulerer med dagen, Furuset, sa Hanna Marcussen i Miljøpartiet De Grønne, da de 27 splitter nye boligene sto ferdig høsten 2017.

Kirkehøy ligger sentralt på Furuset, med både hestejordet og kirken rett ved siden av. Boligfeltet har store, grønne og åpne utearealer med både lekeplass, boder, parkeringer og til og med et sykkelverksted. Det hvite huset er rehabilitert og ombygd, og huser nå leiligheter.

Bygningen skiller seg ut fra omkringliggende bebyggelse med sin monumentale plassering og form.

Inspirere

Tomta har en lang og innholdsrik historie. I 1922 kjøpte Metodistkirken eiendommen Kirkehøi. Her skulle «uheldig stillede barn» få et bedre liv, både åndelig og fysisk. Det gamle sveitserhuset som opprinnelig sto her ble revet.

I 1953 sto dagens bygning ferdig. En egen sykkelpaviljong med verksted og sykkelpool ved hovedinngangen inviterer til sykkelbruk. Stiftelsen Betanien Oslo håper oppgraderingen på Kirkehøy kan ha en effekt.

– Prosjektet er et viktig forbilde på Furuset fordi det kan inspirere til videre boligutvikling i området, sier Lars-Erik Nordby.

Bli med på Stolpejakten, registrer deg på Stolpejakten.no.

NYE: Disse nye boligene står plassert til venstre for det hvite huset på Kirkehøy.

NYE: Disse nye boligene står plassert til venstre for det hvite huset på Kirkehøy.

GODE FORUTSETNINGER: Med eget sykkelverksted er det gode sykkelmuligheter for beboerne på Kirkehøy.

GODE FORUTSETNINGER: Med eget sykkelverksted er det gode sykkelmuligheter for beboerne på Kirkehøy.

INNHOLDSRIKT: Det hvite huset inneholder blant annet ni leiligheter, heis opp til loftet og nye takoppløft på loft mot sør og nord.

INNHOLDSRIKT: Det hvite huset inneholder blant annet ni leiligheter, heis opp til loftet og nye takoppløft på loft mot sør og nord.