INVITERT PRESIDENT: Tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal (nr. to f.v.) var til stede ved boklanseringen på Rudolf. Han, som alle andre, fikk seg mang en god latter da Arthur Luneng trakk fram gamle historier og mye annet som han har beskrevet i 46-årsjubileumsboka, og som i sin helhet er myntet på den indre oldboys-krets. Her ikledd norsk landslagsdrakt med nummer 80 på, som han mottok på 80-årsdagen i fjor. Foto:
INVITERT PRESIDENT: Tidligere fotballpresident Per Ravn Omdal (nr. to f.v.) var til stede ved boklanseringen på Rudolf. Han, som alle andre, fikk seg mang en god latter da Arthur Luneng trakk fram gamle historier og mye annet som han har beskrevet i 46-årsjubileumsboka, og som i sin helhet er myntet på den indre oldboys-krets. Her ikledd norsk landslagsdrakt med nummer 80 på, som han mottok på 80-årsdagen i fjor. Foto:Bilde 1 av 1

Stovner Sportsklubb 50 år:

Mange latterkuler da gamlegjengen bladde seg gjennom historien

Stovner SK feirer sitt 50-års jubileum. Klubbens oldboyslag er fire år yngre. Men Arhur Luneng synes at 46 år i fotballveterantjeneste fortjente en bok allerede nå. Dermed ble det boklansering på Rudolf - ikke akkurat en ukjent pub for spillerne på oldboyslaget opp gjennom årene. Der har årsmøter, styremøter og alle slags andre møter funnet sted. Det perfekte sted også for fotball-forfatter Arthurs boklansering!

Det var ikke få som ville ha med seg begivenheten, for når Arthur kaller inn til samling vet man at det ikke blir kjedelig!


– Herlig å se dere alle sammen, selv om jeg har blitt så gammel at jeg ikke kjenner alle igjen sånn ved første øyekast, sier han til forsamlingen som okkuperer halve lokalet på Rudolf.

Rundt omkring sitter det tidligere og nåværende oldboysspillere. Men i tillegg sitter også en legendarisk fotballpresident og en sprintverdensmester på skøyter på den lokale puben!

Egen boklansering

Arthur har de seneste årene forvillet seg ned til Grorud hvor han har kommet med i miljøet til Grorud Fitness som er et møtested for tidligere fotballspillere for Grorud IL. Der befinner også Per Ravn Omdal seg, og selvfølgelig ble han invitert til boklanseringen. Ifølge Arthur bør alle oldboyslag som fyller 46 år, og som har egen boklansering for anledningen, ha minst én tidligere fotballpresident til stede.


– Så velkommen hit, ærede fotballpresident over alle fotballpresidenter, slo Arthur fast.


UKJENT IDRETTSKARRIERE: At Per Bjørang er tidligere sprintverdensmester på skøyter, vet de fleste av oss som har kommet opp i moden alder, men at han også var en habil fotballspiller for SK Fremad Lillehammer (nå Lillehammer FK etter sammenslåingen med SK Mesna) og Oslo Ballklubb er heller ukjent - og ikke minst at han i sin tid spilte på oldboyslaget til den gang Vestli IL.

UKJENT IDRETTSKARRIERE: At Per Bjørang er tidligere sprintverdensmester på skøyter, vet de fleste av oss som har kommet opp i moden alder, men at han også var en habil fotballspiller for SK Fremad Lillehammer (nå Lillehammer FK etter sammenslåingen med SK Mesna) og Oslo Ballklubb er heller ukjent – og ikke minst at han i sin tid spilte på oldboyslaget til den gang Vestli IL.

Og jammen satt ikke en skøytelegende der også. Per Bjørang. Verdensmester på sprint i Innsbruck 1974. Samme året som han ble norgesmester. Dessuten satte han norsk rekord på 500 meter to ganger med henholdsvis 39,02 i 1974 og 38,65 i 1976. Etter endt skøytekarriere flyttet han til Vestli og ble involvert i Vestli IL da ungene begynte i klubben.

Før han satset for fullt på skøyter spilte han fotball for Fremad Lillehammer, og da skøytene ble lagt på hylla ble det en del fotball i Oslo Ballklubb (som ble stiftet av Tom A. Schanke i 1972, samme år som Vestli IL ble stiftet).

For tiden består hans sportslige aktiviteter av å spille golf, ikke minst på Groruddalen Golfklubbs 9-hullsbane.BOKLESENDE PUBBESØKENDE:Alle kastet seg over boka etter at den var utdelt, og Arthur begynte å lese opp en del av høydepunktene som befinner seg mellom permene.

BOKLESENDE PUBBESØKENDE:Alle kastet seg over boka etter at den var utdelt, og Arthur begynte å lese opp en del av høydepunktene som befinner seg mellom permene.

Ymse slag

Som selve moderklubben skiftet også oldboyslaget navn da Vestli IL ble slått sammen med Rommen SK. Dermed heter klubben i dag ganske enkelt Stovner SK oldboys. Men med 44 mot 2 år handler selvfølgelig det meste i boka om tiden da de stilte i Vestli-drakter – og ikke minst er det en samling av interne opplevelser og historier av ymse slag som preger boka.


– Det er ikke en bok som kommer til å ligge på toppselgerlistene, akkurat. Faktum er at den ikke engang er til salgs, smiler Arthur.


Boka er med andre ord blitt laget til glede for gamle og nåværende lagkamerater. Og ja, vi skriver nåværende, selv om Arthur har rundet de 80. Han er fremdeles aktiv, og senest i fjor sto han fram i Akers Avis Groruddalen, hvor han etterlyste folk som ville bli med nå som oldboyslaget hadde skiftet navn og man endelig hadde kommet seg ut av koronagrepet.

MUNTER GJENG: Oldboyslaget har aldri vært kjent for dårlig humør, og humøret ble ikke dårligere i forbindelse med lansering av Arthur Lunengs særdeles humørfylte bok. Og som vanlig når store hendelser i oldboys laget skal markeres, foregår begivenheten på Rudolf. Avisen har i etterkant fått bekreftet at ingen ble skadet i løpet av fotograferingen. Godt å vite, for visstnok skyldes de fleste tapene laget har lidd gjennom 46 år nettopp skader på etter hvert litt knirkende kroppsdeler!

MUNTER GJENG: Oldboyslaget har aldri vært kjent for dårlig humør, og humøret ble ikke dårligere i forbindelse med lansering av Arthur Lunengs særdeles humørfylte bok. Og som vanlig når store hendelser i oldboys laget skal markeres, foregår begivenheten på Rudolf. Avisen har i etterkant fått bekreftet at ingen ble skadet i løpet av fotograferingen. Godt å vite, for visstnok skyldes de fleste tapene laget har lidd gjennom 46 år nettopp skader på etter hvert litt knirkende kroppsdeler!

Indre krets

Arthur var virkelig i sitt ess. Han gikk fort gjennom bokens innhold og kommenterte en rekke helt spesielle hendelser som har funnet sted gjennom årene.

Med humoristisk tekst og private bilder fra kamper, og ikke minst reiser med påfølgende moro, er det i høyeste grad en bok spesialberegnet for den indre krets. Dessuten mye søkelys på skader som har vært den gjennomgående unnskyldningen for de fleste tapene de har lidd gjennom 46 år!

Samtlige klarte imidlertid å stå på egne bein når et fellesbilde skulle tas foran inngangen til Rudolf. Men det bar fort inn igjen til pizza, øl og enda mer mimring.

Gjengen er et herlig bevis på at en idrettsklubb er til for alle i alle aldre, og ikke minst viktigheten av å holde på med fysisk aktivitet selv om håret har blitt både grått og hvitt. Det er energibunten og humørsprederen Arthur selv det beste beviset på!