MARKERTE HISTORIEN: Grethe Opkvitne ved steinen som ble gjenoppdaget da Sletteløkka ble oppgradert. Her ser vi også en faksimile fra Akers Avis Groruddalens arkiv: «Tuntre bydel 30 1977» på Sletteløkka.
MARKERTE HISTORIEN: Grethe Opkvitne ved steinen som ble gjenoppdaget da Sletteløkka ble oppgradert. Her ser vi også en faksimile fra Akers Avis Groruddalens arkiv: «Tuntre bydel 30 1977» på Sletteløkka.Bilde 1 av 2
«Byens eneste bydelsstein ble avduket på Slettaløkka» kan vi lese i Akers Avis Groruddalens arkiv. Redaktør Hjalmar Kielland sto for avdukingen.
«Byens eneste bydelsstein ble avduket på Slettaløkka» kan vi lese i Akers Avis Groruddalens arkiv. Redaktør Hjalmar Kielland sto for avdukingen.Bilde 2 av 2

Kommentar:

Steinen på Sletteløkka

Boligområdet Sletteløkka opplever på mange måter en «ny vår» etter at Bydel Bjerke gikk inn med Groruddals-satsingen. Målet er å gi området et løft, – bygge fellesskap og samhold.

Bydelen ga jobben til en av sine beste menn. Lars Eivind Bjørnstad har tidligere vært både gårdsbestyrer på Årvoll gård og sjef for Groruddals-satsingen i bydelen. Blant veldig mye annet har han også en fortid som ung journalist i denne avis. Bjørnstad kan Groruddalen.

Det er ikke ofte det refereres til Sletteløkka, men det er ikke så rart. Her er det verken skoler, idrettslag eller samfunnshus. Kun en enkel kolonial-forretning har utgjort en naturlig møteplass beboerne imellom.

Her så Bjørnstad muligheten: Sletteløkka trenger et samlingssted. Og det var slik den mystiske steinen dukket opp, da Grethe Opkvitne (bildet), en av brukerne, tok initiaiv til å rydde opp i et villkratt ved enden av grendehuset.

Telefonen ringer, det er Bjørnstad. De har funnet en stein med inskripsjon «Tuntre – Bydel 30 – 1977», om avisen kan komme ned, om vi kjenner til det. Nei, det gjør vi ikke – men vi kan bla i gamle avispermer, det var 77, ikke sant, og ganske riktig – på et stort og flott bilde ser vi, av alle, redaktør Kielland plante et tuntre i det som da var «treets år».

Slik ble gammel historie som ny – og dette kan du lese mer om her.