STØTTE: Miljøbyråd Lan Marie Berg er glad for å kunne fortsette å gi støtte til Groruddalen Miljøforum. Foto:
STØTTE: Miljøbyråd Lan Marie Berg er glad for å kunne fortsette å gi støtte til Groruddalen Miljøforum. Foto:Bilde 1 av 2
FORNØYD: Ragnar Torgersen i Groruddalen Miljøforum er fornøyd med at organisasjonen kom med i Oslobudsjettet i år også. Foto:
FORNØYD: Ragnar Torgersen i Groruddalen Miljøforum er fornøyd med at organisasjonen kom med i Oslobudsjettet i år også. Foto:Bilde 2 av 2

Oslobudsjettet:

100 store til miljøforumet

I år som i fjor fikk Groruddalen Miljøforum en gledelig nyhet da de gikk gjennom budsjettet som ble lagt fram på onsdag.

Tidligere har miljøforumet, akkurat som de fleste andre naturvern- og friluftsorganisasjonene i byen, måttet søke om tilskuddsmidler fra Bymiljøetaten. 

I fjor fikk de derimot sin første gladnyhet da de ble plassert inn som en egen budsjettpost på 100.000 kroner i byrådets budsjettforslag. Også i år har de fått sin egen budsjettpost på samme sum. 

FORNØYD: Ragnar Torgersen i Groruddalen Miljøforum er fornøyd med at organisasjonen kom med i Oslobudsjettet i år også.

FORNØYD: Ragnar Torgersen i Groruddalen Miljøforum er fornøyd med at organisasjonen kom med i Oslobudsjettet i år også.

– Dette var ikke noe vi visste om på forhånd, så vi var jo selvfølgelig veldig spente på om vi kom til å få støtte i år også. Nå er vi veldig glade for dette tilskuddet, sier en glad Ragnar Torgersen i Groruddalen Miljøforum. 

Kommer godt ned

I 2016 fikk miljøforumet 50.000 kroner, da etter søknad om tilskudd fra Bymiljøetaten. Denne summen ble altså doblet i fjor da det ble vedtatt at miljøforumet skulle få en egen budsjettpost. Nå håper Torgersen at årets forslag også blir vedtatt. 

– Foreløpig er summen med i byrådets forslag for 2019, men vi både tror og håper selvfølgelig at dette blir vedtatt i desember, sier Torgersen.

Han forteller at å få en slik støtte betyr mye for miljøforumet, som med disse pengene blant annet kan ha en organisasjonssekretær.

Bidrar i Groruddalen

Han er veldig fornøyd med at miljøbyråd Lan Marie Berg og hennes parti Miljøpartiet De Grønne setter pris på jobben de gjør.

– Groruddalen Miljøforum har gjennom mange år vært en viktig bidragsyter til å sette natur- og miljøspørsmål på dagsordenen i Groruddalen. 

– Jeg er glad for at byrådet nå foreslår et driftstilskudd på 100.000 kroner som et bidrag til enda mer miljøaktivitet i Groruddalen, uttalte Berg til Akers Avis Groruddalen i fjor.