ÅRETS HEDERSPRIS 2017: Gikk til Leif-Runar Forsth. Her flankert av leder i GM, Ragnar Torgersen, og formann i hederspriskomiteen Wenche Hansgaard. Foto:
ÅRETS HEDERSPRIS 2017: Gikk til Leif-Runar Forsth. Her flankert av leder i GM, Ragnar Torgersen, og formann i hederspriskomiteen Wenche Hansgaard. Foto:Bilde 1 av 1

Groruddalen Miljøforums hederspris til sjakk-ildsjel

På Groruddalen Miljøforums årsmøte i går kveld ble sjakkens store ildsjel, Leif-Runar Forsth, tildelt hedersprisen for 2017.

Slik lyder juryens begrunnelse:

«Mange vil kanskje først og fremst forbinde kandidaten med arbeidet med sjakken. Det har ført til mange sjakkklubber i skoler og bibliotek. Vedkommende tok initiativ til sjakkurs i Grorud bydel. Først på Romsås og senere også i resten av bydelen, og så hele Groruddalen.

Gjennom støtte fra Barne-, ungdoms-, og familiedirektoratet, bydeler, Rotary, Tekna og NITO, har kandidaten fått støtte til sitt omfattende arbeid, og da sjakkbølgen nådde oss for to-tre år siden, ble det en god anledning til å forsterke arbeidet for realfagene gjennom etablering av sjakklubber over hele dalen. Det styrket skoler og bibliotek, og vi fikk den samlende institusjon: Groruddalen sjakklubb og akademi.

Parallelt med arbeidet for sjakken fulgte et naturlig engasjement med å videreutvikle og bevare de lokale bibliotek, Aker sykehus og jobbe for etablering av et regionalt kulturhus for Groruddalen. Og nå som Huken pukkverk på Ammerud er inne i sin nedbyggingsfase, spør man seg: Hva skal området nå brukes til? Kandidaten har også tanker om det. Han presenterer gjerne sine ideer og meninger i den lokale budstikke, Akers Avis Groruddalen.

Groruddalen Miljøforums hederspris for 2017 går til Leif-Runar Forsth.»

– Jeg vil takke foreningen for alt det gode arbeidet de gjør, og naturligvis takke komiteen for denne utmerkelsen. Den er en stor ære. Også er jeg fortsatt barnslig nok til at jeg syns det er veldig gøy, smilte Forsth med Hedersprisen mellom hendene.

Fullt referat fra resten av GMs årsmøte, og det påfølgende åpne møtet med foredrag fra Statens Vegvesen, kommer i fredagens utgave.