ENGASJERT PANEL: Politikerne satt på rekke og rad og fremmet sin politikk i Grorud samfunnshus. Foto:
ENGASJERT PANEL: Politikerne satt på rekke og rad og fremmet sin politikk i Grorud samfunnshus. Foto:Bilde 1 av 1

Valgmøte med Groruddalen Miljøforum:

Het debatt i samfunnshuset

Politikerne samlet seg til åpent valgmøte om utvikling i Groruddalen. Panelet måtte svare på spørsmål direkte fra et ivrig publikum.

På agendaen sto emner som Oslopakke 3, Groruddals-satsingen, kommuneplanen, samferdsel og Aker sykehus. Alt det en groruddøl er opptatt av i valgkampen. Panelet bestående av Aisha Naz Bhatti (Sp), Carl I. Hagen (Frp), Bjørnar Moxnes (R), Einar Lonstad (Pp), Odd Einar Dørum (V), Bård Folke Fredriksen (H), Raymond Johansen (Ap), Marianne Borgen (SV) og Harald Nissen (MDG) fikk bryne seg på vanskelige problemstillinger og tøffe spørsmål fra salen.

Møteleder Geir Helljesen varmet opp både politikere og salen med et avgjørende spørsmål helt i begynnelsen:

– Rekk opp hånda alle dere som bor i Groruddalen.

Raymond Johansen var raskt oppe med lanken, og så var debatten i gang.

Et av temaene var fortetting og boligutvikling. Marianne Borgen mener Oslo kommune må være mer aggressive når det gjelder å bygge boliger i Groruddalen.

– Jeg savner en mer foroverlent kommune.

Det var også en bred enighet i salen om flere temaer, som blant annet Ahusbanen og gjenåpning av Aker sykehus som lokalsykehus. Derimot var det én politiker som skilte seg mer ut enn andre. Carl I. Hagen fikk nesten hele salen imot seg da han snakket om aktivitetssoner og bygging langs markagrensa.

– Jeg har flydd over Oslo fra sør, og det var en ting som slo meg. Oslo er jo bare skog. Det er bare skog her, sa han mens publikum buet.

Det endte med at han konkluderte med at den sterkeste står alene.

– Når jeg står foran dere nå så tenker jeg på «En folkefiende» av Henrik Ibsen. Og det er helt greit.

Les mer om folkemøtet i Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis. Følg med for flere saker om valgmøtet i Grorud samfunnshus på nett og se video og bilde fra møtet på vår Instagramprofil @groruddalen.