HYLLESTKLARE: Groruddalen Miljøforum og Ragnar Torgersen trenger din til å finne hvem som fortjener forumets hederspris. Foto:
HYLLESTKLARE: Groruddalen Miljøforum og Ragnar Torgersen trenger din til å finne hvem som fortjener forumets hederspris. Foto:Bilde 1 av 1

Hvem fortjener miljøforumets hederspris?

Hyller dem som står på for Groruddalen

For Groruddalen Miljøforum betyr vintertid at de skal velge hvem av dalens ildsjeler som skal få hedersprisen for 2020.

Historien med Groruddalens Miljøforums hederspris strekker seg helt tilbake til 1990

– Ser man på tidligere vinnere så danner det seg et ganske tydelig bilde av folk som har vært aktive i utviklingen av miljø- og trivelstiltak gjennom dagen, sier styremedlem Ragnar Torgersen.

Fra Akers Avis Groruddalen og Boris Hansen til Kari Bjørklund, det har ikke manglet på ildsjeler som har fått tildelt prisen, og Torgersen mener det er noen fellestrekk hos vinnerne.

– Dette er folk som har stått på for Groruddalen, der den frivillige innsatsen har veid spesielt tungt.

Til inspirasjon

I idégrunnlaget til Miljøforumet står det blant annet at de skal «Inspirere til miljø- og trivselsfremmende tiltak, som beriker omgivelsene for de som bor og jobber i dalen».

Det samme kan godt sies om mottakerne av GMs hederspris, men for å kåre en vinner for 2020 trenger de nå gode nominasjoner.

– Det vi trenger nå er forslag til kandidater. Gjerne velbegrunnende forslag til hvem man man mener fortjener en slik pris, sier Torgersen, og understreker at det ikke nødvendigvis trenger å være innsatsen i det foregående året som veier tyngst.

Det formelle

Fristen for å sende inn forslag er altså 1. februar.

Merk eposten «GMs Hederspris 2020» og send til miljoforum@groruddalen.no.

Pomp og prakt

Forslag til verdige prisvinnere må være GM i hende innen 1. februar.

– Så vil vi gjerne gjøre litt stas på den som blir tildelt prisen. Vi planlegger at det skal skje på årsmøtet tirsdag 16. mars, som naturlig nok blir et digitalt årsmøte. Vi er fremdeles litt usikre på om det går an å få til en fysisk overlevering av prisen – det er litt avhengig av gjeldende smittevernsregler.

Men Torgersen understreker at uansett vil prisvinnerens navn offentliggjøres, selv om man eventuelt må utsette selve overrekkelsen til et mer egnet tidspunkt.

Når det gjelder resten av årsmøtet så jobber man som vanlig med å få til et interessant foredrag om noe aktuelt for Groruddalen. Torgersen kan ikke avsløre for mye, men gir i hvert fall et lite hint:

– Det er jo planlagt mange høye blokker rundt om i dalen, blant annet på Ulven og i Kværnerbyen.