GLEDER SEG: 17. mars møtes Groruddalen Miljøforum til årsmøtet i Grorudveien 3. Etter årsmøtet er det duket for utdeling av hedersprisen, og det ser leder Torstein Winger fram til. Foto:
GLEDER SEG: 17. mars møtes Groruddalen Miljøforum til årsmøtet i Grorudveien 3. Etter årsmøtet er det duket for utdeling av hedersprisen, og det ser leder Torstein Winger fram til. Foto:Bilde 1 av 1

Nå er miljøforumet på jakt etter kandidater til årets hederspris

Tradisjonen tro skal hedersprisen deles ut under årsmøtet til miljøforumet 17. mars.

Groruddalen Miljøforum deler hvert år ut hedersprisen til en person i Groruddalen som over lengre tid har gjort en vesentlig innsats for nærmiljøet. Prisen deles ikke ut til idrettsfolk, da idretten har sin egen hederspris, ei heller aktive politikere.

– Vi oppfordrer folk til å sende inn velbegrunnede forslag til oss. Hvorfor fortjener akkurat denne personen prisen? Vi i miljøforumet som samarbeider med små og store aktører i Groruddalen, samt folk generelt, vet at det er mange som har stått på for nærmiljøet sitt, sier Torstein Winger, leder i Groruddalen Miljøforum.

Fristen for å nominere kandidater er 1. februar. Hensikten med hedersprisen er naturligvis å gjøre stas på den, eller de, som jobber aktivt for en bedre hverdag i Groruddalen, enten det er gjennom kultur eller frivillighet generelt.

Stor dag

Som et tilfeldig utvalg kan vi nevne at Boris Hansen mottok prisen i 1991, «skogvokter» Håvard Pedersen i 2006, Ellingsruds Anne-Grete Orlien mottok den i 2016, Leif-Runar Forsth i 2017 og i fjor var det Rita Gundersen som fikk denne spesielle hederen.

– Dette er høydepunktet i miljøforumets år. Mottakeren blir behørig markert med den gjeve prisen, fortsetter Winger.

Han legger til at flere kan gå sammen om å nominere kandidater. Selve utdelingen skjer etter årsmøtet som dessuten blir rundet av med et foredrag.

Her ser du lista over mottakerne av hederprisen gjennom årene.