TRANGT NÅLØYE: Sara Larsen (25) er assisterende daglig leder hos Circle K Økern. Nå har hun kommet inn i lederprogrammet til kjeden og får utvikle seg enda mer. Foto: Terje Borud
TRANGT NÅLØYE: Sara Larsen (25) er assisterende daglig leder hos Circle K Økern. Nå har hun kommet inn i lederprogrammet til kjeden og får utvikle seg enda mer. Foto: Terje BorudBilde 1 av 1

Stigende stjerne hos Circle K

Sara Larsen (25) jobber på Circle K på Økern. Der har hun nettopp begynt i kjedens to-årige lederprogram.

Circle K, dengang som Statoil, startet i 2004 et lederprogram for sine ansatte. Målet var at stasjonsmedarbeiderne skulle bli gode ledere. En av de ferskeste i lederprogrammet er Sara Larsen, som jobber på stasjonen på Økern.

– Talentprogrammet er utrolig spennende, og det jeg lærer får jeg brukt på stasjonen dagen etter. Jeg er sulten på å lære mer, og gleder meg til fortsettelsen, sier Larsen, som forteller at drømmen er å drive egen stasjon.

Hun er nå assisterende daglig leder på stasjonen på Økern. Hun kom inn i lederprogrammet takket være sjefen Kristian Bertelsen, som selv har vært gjennom talentprogrammet.

Populært program

Lederprogrammet går ut på at deltakerne skal lære det som er nødvendig for å kunne drive sin egen stasjon senere. Det innebærer blant annet stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Circle K opplyser at utdanningen kombinerer teori med praktiske oppgaver som løses på arbeidsplassen. Daglig leder Lars Helgeland roser programmet:

– I oppgangstider, når arbeidsmarkedet er trangt, er det ikke uvanlig at bedrifter oppretter slike programmer. I nedgangstider legges de gjerne ned igjen. Circle K har hatt talentprogrammet som en del av sin HR-strategi i 18 år nå. De viser tydelig at dette er noe de har tro på og forplikter seg til.

Mange av dem som gjennomfører programmet fortsetter i kjeden og ender opp med nøkkelroller på stasjonene, i nettverket og på hovedkontoret.