Bymiljøetaten oppdaget oshull på Steinbruvann da de i helgen skulle preparere skøytebanen. Bymiljøetaten vet ikke med sikkerhet om dette gjelder på flere vann i Oslomarka, og derfor frarådes det å gå på isen på alle markavann i Oslo. Foto: Bymiljøetaten
Bymiljøetaten oppdaget oshull på Steinbruvann da de i helgen skulle preparere skøytebanen. Bymiljøetaten vet ikke med sikkerhet om dette gjelder på flere vann i Oslomarka, og derfor frarådes det å gå på isen på alle markavann i Oslo. Foto: BymiljøetatenBilde 1 av 1

Advarer om oshull i isen på Steinbruvann

Bymiljøetaten skulle preparere skøytebanen på Steinbruvann da de oppdaget et stort oshull i isen. Nå ber de folk holde seg unna isen.

– Dette er svært skummelt fordi hullene skjules under tynn is, snø eller sørpe. Vi så ikke hullene før vi kjørte rett over med preppemaskinen vår. Det er mange hull i ulike størrelser, advarer Bymiljøetaten om på sine Facebook-sider.

Lignende oshull ble også oppdaget på Sognsvann, og Bymiljøetaten fraråder ferdsel på vann i hele Oslomarka.

– Vi har ikke sjekket andre vann enn Sognsvann og Steinbruvann, men dette kan også oppstå andre steder. Vi fraråder derfor all ferdsel på vann i marka.

Det oppstår oshull når det er mild temperatur samt store menger rennende vann og overvann på vannene, skriver de.

– Vi anbefaler å sjekke varsom.no hvor du finner informasjon om is-varsling for Østlandet, avslutter Bymiljøetaten.